AVICII

Då var det dags för konsert, nu kör vi Sverige! 




How to train a dragon

Har en awesome turtle över, ikväll ska vi nämligen se tvåan på denna filmen! Så vi tänkte att vi börja med första. Va ganska längesedan, Hiccup ser verkligen så himla liten ut i den haha! 





Comic Con i Philly ~ 20 juni

Detta va halvt random och väldigt kul! Mina värdbarn hade slutat skolan dagen innan så det blev bestämt i början av veckan att vi skulle åka dit, tyvärr blev det äldsta sjuk och fick stanna hemma. Men jag tog med mig yngsta tjejen, hennes kompis och hennes syster. Jag hörde att systerna va lite äldre så jag tänkte att jag också skulle ha någon att umgås med, men hon hängde mest med dem, oh well! Vi åkte iallafall in tillsammans, väl framme på mässan skiljdes våra vägar nästan med en gång, klart att jag förstår att en 12 vill gå själv med sin kompis, men ändå. Nog om det, jag promenerade runt där och shoppade, hittade lite smått och gott! Fick även se lite olika kändisar! Såg b.l.a Ralph Macchio (spelar som huvudrollen Daniel i originalet Karate Kid). Förvånande att se honom men kul, ölskade dem filmerna som liten! Såg även Scott Wilson (Hershel från The Walking Dead) och Karen Gillian (Amelia Pond från Doctor Who). Jag hade ju såklart planer på att se Matt Smith, men såklart dök han aldrig upp när vi var där, lite ledsen blev man, oh well! Sedan skulle även Norman Reedus (Daryl Dixon från The Walking Dead) besöka Comic Con, dock under lördagen så va ingen chans att jag skulle se honom. Men här kommer lite bilder från dagen!
 
 
Yes I am a evil creature who did not feel like spending like 50 dollar for a picture... *evil laugh*
 

NY med familjen, 13-14 juni!

Efter att vi hade firat midsommar och min födelsedag åkte min bror och hans kompis in till NY, mamma och pappa kom några dagar där efter. De skulle sedan stanna där till lördag. Som tur va fick jag ta ledigt från fredagen och åka in till NY för att spendera en sista dag med dem innan de återvände hem igen. Det va så himla mysigt! Jag och grabbarna tittade på "How to train your dragon 2" på bio medan mamma och pappa åkte med en båt som körde förbi kända monument och broar, först funderade jag på att följa med dem istället, men va så himla sugen på att se filmen. Så det fick bli det! På kvällen besökte vi en skräckrestaurang jag under flera månader velat besöka, "Jekyll and Hyde". Vi fick gå in genom en "hemlig" dörr och säga en ed att inte berätta för någon va vi fick se där inne. Älskade hur mycket alla var inne i det, fanns flera karaktärer på plats som gjorde ett superbra jobb! Maten va ok, tyvärr valde jag nog fel rätt, jag tog en hamburgare som va lite för torr, tror jag bad dem att laga den "medium-well" vilket va på tok för mycket! Bra att veta till nästa gång. Jag fick sova på golvet den natten, hade lite ont i ryggen när jag vakna men det va totalt värt det för att få spendera extra tid med dem! Dagen därpå åkte jag, mamma och pappa upp i Empire state building och grabbarna till Top of the rock. Va väldigt lång kö och jag hade redan varit uppe i den en gång innan, men mina kära föräldrar ville gärna åka upp i den för vyn är otroligt vacker. Vi hade fint väder så utsikten va helt perfekt! 
 
Jag vet att detta inlägg skulle kommit upp tidigare, men det kommer nu ist, ska även lägga upp lite inlägg med b.la. när jag och mitt värdbarn besökte Comic Con i Philly, six flags etc. Stay tuned!
 











 

Midsommar/Födelsedag

 
 

Tiden gåååår snabbt!

Nu har jag låtit det gå en lång tid igen, men jag kan berätta att trots att jag va sjuk och sovit en del. Så hade jag det helt underbart när mina föräldrar var här. Vi kanske inte spendera varje dag ihop, men att veta dem va här gjorde allt så mycket roligare. De åkte hem i lördags och jag saknar dem redan. I vanliga fall brukar jag inte ha någon hemlängtan, saknar familj och vänner då och då, men nu har jag börjat få mer och mer hemlängtan. Jag tror det har mycket att göra med att jag vet att snart är hemma igen, vet fortfarande inte exakt när jag kommer hem, men blir ju någon gång i augusti iaf, eftersom det va då jag kom hit! Jag känner mig väldigt nöjd med tiden jag haft här och är redo att lämna det för att återvända till Sverige! Jag kommer att skriva ett långt inlägg som summerar mitt år när det n'rmar sig ytterligare.
 
Nu är det torsdag och tjejernas sista dag i skolan! Troligen exalterade för dem, minns själv att sommarlov va något av det bästa. Dock kommer den ena börja camp på måndag, kommer bli längre dagar för mig tyvärr.. Den äldsta kände o te för att gå på camp iår så henne kommer jag ha hemma större delen utav tiden. Kommer dock försöka hitta på lite allt möjligt som vi kan göra så hon kommer iväg lite också! 
 
Update: Ska lägga upp bilder från "midsommar" och födelsedag så fort jag får chansen!
 

I'm sick :(

Anledningen till att jag inte uppdaterat något de senaste dagarna är för att jag är sjuk, mår inte alls bra, hoppas på att bli frisk nog så jag kan åka in och möta min familj en sväng i NY imorgon. Mina värdbarn äter alltid detta när de är sjuka, dock har de vanliga men jag lyckades hitta med Mario så jag köpte den ifall jag någon gång skulle behöva den hehe. 



Jag har inga ord...

..för hur jävla glad jag är! Jag ska förklara nu varför min uppdatering ej har exsisterat de senaste dagarna. I fredags va jag som skrivet iväg på en musikal, superolig var den!! Skrattade flera gånger om, hörde även utav min värdmormor att det gjorde en film av den för många år sedan, ska se om man hitta den och se :D
 
Sedan i lördags var det full fart. Tanken va först att Johanna skulle komma till mig redan på fredagen, men det körde ihop sig lite just för vi skulle på musikalen och hon kunde inte sluta tidigt nog att följa med oss. Så henne plockade jag upp på förmiddagen, vi käkade lite frukost på "IHOP", ett supergott pannkaksställe, jag trodde det endast fanns uppe i NY-området, men inte det! Vi svängde in lite snabbt till till ett shopping-mall då min tanke va att köpa en klänning att ha under Midsommarfirandet samma dag, tyvärr hitta jag inte klänningen så det fick bli en klänning jag redan har, men som jag inte riktigt fått tillfälle att använda. Väl hemma började fixa allt "grovarbete". Bl.a att sätta upp Midsommarstången, efter en liten stunds med arbete började vi göra oss iordning för kalaset! Min värdmammas bror kom bland de första och folk började droppa in lite smått. Andrea kom kort efter det och vi skojade runt, fotade ute i det underbara vädret. Man kan ju lätt säga att det INTE va som en svensk midsommar hehe. 
 
Efter ett litet tag vill min värdmamma att vi skulle gå ut till trädgården, jag la ingen speciell notis om det och vi gick ut, sedan efter ett litet tag blev vi inropade igen, jag misstänkte att något va på gång, men det som komma skall va inget jag hade kunnat gissa överhuvudtaget! Jag gick upp på altanen och mina värdföröldrar har sina huvuden utstickna från dörren och pratar lite smått med oss då plötsligt ett annat ansikte dök upp. Kan ni gissa vem det va? Min alldeles egna mamma. Där kom hon ut med flaggor och ett vackert leende. Direkt efter kom min pappa, min bror och hans kompis. Det tog några sekunder innan jag reagerade, men jag fick en sådan shock så jag satte mig ner på marken och börja lipa av lycka, jag trodde det va någon knäpp dröm. Men de stod faktiskt där, min alldeles egna underbaraste familj. Det blev kramkalas och mys. Hela händelsen filmades såklart, så efteråt fick jag se den, va så himla kul att se dem tassa in och sedan kom ut för att överraska mig. Efter 10 min började kanske sjunka in att de va där, fick nästan fråga dem en extra gång. Roliga är att iprincip alla visste om det och jag har inte ens misstänkt något haha! Min familj och värdfamilj har planerat detta sedan i JANUARI, så redan när de va påväg hem från mig första gången så hade de idén. Kan lätt säga att detta har varit den bästa födelsedagen so far!
 
Kvällen va lyckat och humöret va på topp. En utav de bästa dagarna någonsin! Vi åt god mat, dansade runt midsommar stången och jag testade min första S'mores, muuuums! Jag och Johanna ledde alla i dansen till "Små grodorna", vi gjorde ett försök att översätta och sjunga den i all hast hehe. Det va riktigt roligt, Jag fick en egen födelsedagstårta, då det blev som mitt födelsekalas också! 
 
Just nu är jag så himla trött då vi har vart ute och farit hela dagen. Jag tänkte att jag börjar lite snabbt med detta inlägget och uppdaterar mer med bilder etc under de nästkommande dagarna!

Musikal!

Om bara några minuter är dags att åka, vi ska nämligen in till Philly och se "How to succeed a business without really trying", har för mig att det ska vara en komedi, men jag kan ha fel! Vi ska käka lite på någon restaurang innan och sedan bär det av. Är så himla pepp inför imorgon, wiie!
 

 

Friendship is Magic ~

Turtles ofc! 

Morrn'!

Äntligen freeeeeeedag! Har sett fram emot denna helgen, midsommarfest på lördag och... min födelsedag på söndag tihi! Johanna kommer hit och stannar över mestadelen utav helgen, Andrea och Emily kommer på lördag, ska bli så himla roligt! Kommer bli massa svenskt, t.o.m en midsommarstång. Idag är det ju även Sveriges nationaldag :D får väl ta och sjunga vår nationalsång hehe. Ska träffa Andrea om en stund, kanske kan lära henne. Tyvärr ingen zumba idag, men kände att jag hellre ville träffa Andrea och umgås!
 
Midsommar -98, gotta love the fashion <3

Annikas kebabpaj!

Mina värdbarn verkade riktigt glada när de hörde att det skulle få tacopaj, just med tanke på att det innehåller  tacokrydda så kändes det enklare att beskriva den så! Minerna va väl inte superpositiva när de hörde att det va paprika och liknande i, hehe! Men som alla föräldrar säger, skadar inte att smaka! Jag har ätit den många gånger, kanske inte va en favorit som liten men uppskattar den mer nu när jag är lite äldre ~ 

Mums! ~

Studenten 2014

Ja tänk va tiden går. Idag är det exakt ett år sedan jag gick ur gymnasiet, vifta runt med min fina studentmössa, åkte flak, dansade som en galning. Det va en utav de bästa dagarna i mitt liv, många känner oftast att de är arbetslösa efter studenten, men jag själv kände mig bara glad, jag visste ju vad jag skulle göra året som kom. Jag är ju fortfarande på detta äventyr, the life as an au pair! Det lät väldigt dramatiskt hehe. Men jag minns att studenten hade bara massa glädje, alla va glada, vare sig man inte va superbra vänner så kramade man om varandra ändå, för denna dagen älskar alla varandra. Iår tog även en nära kompis till mig studen, Johan! Ville bara skriva grattis till honom, önskade att jag hade kunnat få se honom springa ut från den skola jag sprang ut från ett år tidigare. All lycka till honom, you are awesome! :D
 
För att uppdatera lite om livet här så mår jag hyfsat bra! Vädret är lite tråkigt, men det känns som jag haft några bra dagar med mina värdbarn. Det är ju inte alltid allt fungerar och man lätt går varandra på nerverna. Men det har varit bra, vilket gör dagarna lättare att ta sig igenom. Igår tex stekte jag lite hamburgare och lagade majs till tjejerna, de båda kom ner för att äta och va på bra humör, fick småkramar och pussar! Sådant gör en väldigt glad. Just nu sitter jag och funderar ut vad vi ska äta ikväll samt tittar på en smått läskigt film, "The tall man", baserat på Slenderman, scaaary! Minns när detta spelet va nytt och hur jag och Julia speleade det i skolan, crazy times.
 
~ Student 2013 ~
~ Student 2014, grattis din fjant ~
 

Doctor Who?

Once again, the whovians rise! Haha, sitter på Starbucks åter igen för att vänta på mitt värdbarn, är en kille som jobbar här som också är whovian, hade ett litet kort snack om det, har nämligen på mig min tardis-hoodie (igen) och en ny rosett jag hitta på Hottopic (står police box på den) :D och när jag får min dricka så ser den så här awesome ut! ~ whovians in my heart <3
 


 

Makaroner och köttbullar<3

Åhhh vilken gó lunch det blev idag då! Hemma i Sverige skulle vi säga att detta är en typisk lunch hemma, speciellt om man är lat och vill göra något snabbt och enkelt. MED KETCHUP. Tror inte jag skrivit om detta innan, men här tittar folk snett på dig om du har ketchup till pasta, whut whut! Min värdfamilj har släkt från sicilien på ena sidan, så till pasta är det allt från såser till grytor etc, men absolut INTE ketchup. Så jag ska vara ärlig när jaf säger att jag knappt vågat ta fram ketchupen när det är pasta på gång. Känns på något sätt lite ohyfsat, speciellt om någon annan har lagat någon god sås och så kommer jag och sputar på med massa ketchup. Men nu när jag är ensam hemma, kan jag med gott samvete laga mig denna rätt! Hade dessutom lite IKEA köttbullar i frysen, yaay ~
 


 

Helgen

Har spenderat största dela utav helgen med Hanna, hon kom hit i fredags och sovde över tills lördag! Hade det awesome, senast vi såga va när jag hälsade på henne uppe i NY. Hon hade tagit med sig filmen "Känn ingen sorg". En film jag inte direkt planerat att se, är ingen fan utav Håkan Hellström alls, men denna filmen va riktigt bra! Mycket bättre än väntat :D vi avslutade med en skräck som vi båda halvsov igenom. Dagen efter blev det frukost på ett amerikanst diner, mums. Åkte sedan iväg till ett shoppingcenter och senare träffade vi Andrea och Emily! Tittade på bio ihop och skildes sedan åt, va redan dags att släppa av Hanna vid tåget. 
 
Efter vi sagt hejdå drog jag mig hemåt för en kort stund för att sedan fixa mig lite och möta tjejerna igen! Även denna gången joinade en killkompis till dem, Andres! Vi åkte till en bar/restaurang där de hade karaoke, nervositet satte in när jag väl skulle sjunga en låt, gick bra först, men såklart så började känna av att en förkylning va påväg. Så det gick halvkrassligt sista halvan av låten. Skrällde dock på rejält när Andrea och jag körde Mamma Mia, hehe! Hade en trevlig kväll och kom hem runt halv 2!
 
Söndagen spenderades med att mest ta det lugnt och inte göra något speciellt ^-^ vi åt ute för första gången sedan jag kom hit, va riktigt mysigt. Satt även och visade och pratade om olika tårtor som är vanliga i sverige, bla Prinsesstårta och Operatårta. Nästa helg blir det Midsommar-firande här och guess what? Är även min födelsedag! Blir 20 år, hej och hå! Blir ju inget system för mig, får ta det när jag kommer hem hehe!
 
 

Karaoke!





Don't blink!

Jag lovade att jag skulle skriva om i tisdags så här kommer det. Jag satt på Starbucks med min dator i min awesome tardis-hoodie och tittade på pewdiepie när han spela ett skräckspel. Så plötsligt kommer en lapp "flygande" och lägger sig precis framför mig på tangentbordet. Eftersom jag redan va lite hoppig efter några jumpscares så hoppa jag smått till och titta upp, då är det en kille som lämnade den och log mot mig och gick lite halvsnabbt där ifrån, jag ville verkligen gått och pratat med honom efteråt, men jag såg på klockan att det va dags att hämta mitt värdbarn, men hoppas jag ser honom där igen! Planerar att gå dit nästa tisdag, meheh. Sådant hör gör mig så himla glad! :D 
 
 

Jessica AuPair Fjant

Min blogg om mitt AuPair-år i USA!

RSS 2.0