Frozen Yoghurt

Sitter nu hos Johanna och käkar Frozen Yoghurt, mums! Vi båda kom fram till att det endast är 24 timmar tills våra familjer landar här i USA, längtar så! Kommer bli en mysig vecka i NY med dem, ska hitta på massa kul där, lovar att bloggar från hotellet m.m! ~ 
Ikväll drar vi in till NY för att se fyrverkerier etc, awesome och ett minne för livet kommer det att bli! 




Grrr..!

Idag och igår har varit två riktigt lat-dagar! Kan inte säga att jag gjort något produktivt haha. Men det är ok, skönt att ta det lugnt och inte göra någonting. För någta timmar sedan skypade jag med min "lill-kusin" Malin, saknar den fjanten, som tur är kommer hon att komma över och hälsa på i Februari, kommer bli jättekul! 
 
Råkade även ut för en intressant grej alldeles nyss, va ute för att köpa lite hämtmat för vi var lata haha, blev lite Wendys! Så tänkte jag att jag kör genom drive-thru, går ju snabbare etc, dock har jag aldrig kört själv igenom en sådan och beställt. Så jag körde in, sa det som mitt värdbarn ville ha och sedan så kollade jag lite smått vad jag själv ville ha, tog lite extra tid då jag inte hade en aning om vad som fanns! Hörde även inte allt han sa då det va en mic och de sa allt snabbt såklart. Efter en stund va jag klar och körde mot betalningsfönstret, hör precis när jag börjar köra att de glömt att stänga av mic:en och så säger en röst "Some costumers are so fucking stupid". Jag kände hur pulsen ökade och att jag blev alldeles röd av ilska, vem fan säger så?! När jag väl kom fram till betalningsfönstret så inser jag att det är troligen samma kille som tog emot min beställning. Jag frågade honom med en gång om det va just han som tog emot beställningar och ja, det var det. Frågade honom även om det va han som hade kallat mig "stupid/dum i huvudet", han såg förvirrad ut och sa nej, jag sa iallafall att det då hade varit någon i mic:en som hade sagt så, han bad lite halvt om ursäkt för att "någon" hade sagt så, jag körde sedan vidare och jag tror mig se i ögonvrån hur han börjar skratta... asså fy fan säger jag bara. Kokade hela vägen hem av ilska, usch!
 
(ej min gif!)

 
 

Mysig julmorgon!

Nu är julstämningen på topp, kom ner till vardagrummet där alla strumpr hängde över vedspisen, fulla med paket! Kakorna och mjölken som vi hade ställt ut va uppätna. Barnens morföräldrar kom och över och det öppnades mer paket och vi åt en riktigt god frukost, bestående av hemmafjorda biskvier, äggröra med korv, olika sorters bär, etc! Efter det, mer paket! Så nu sitter jag och beundrar alla roliga och fina presenter jag fått, fick mer än jag trodde! Tomten verkade även veta att jag tycker om My little pony, fick en del sådana saker nämligen haha :D Sitter fortfarande i min juliga pyjamas och ska snart byta om till fint och åka vidare hem till släkt! Då blir det en god middag och vem vet, kanske mer presenter haha :D i vilket fall som helt, mysigt och kul kommer det bli!
 
God jul allesammans! 
 
 
 
 

Snart kommer tomten...

Middagen va rikitgt god och det va mysigt att sitta där med min amerikanska familj, väldigt skillnad till skillnad från hemma i Sverige, inget dåligt, det va riktigt trevligt och kul! Efter den middagen begav vi oss till kyrkan för en liten cermoni. Det va trevligt, även om jag inte är speciellt kristen, de sjöngs lite sånger etc. Roliga va att det är en sång i psalmboken som jag faktiskt gillar och den sjöng vi i slutet av allt, hade suttit och hoppats på att den skulle spelas haha! "Hedarna som på fältet vaktar" va det, fast på engelska då såklart. När vi kom hem bytte vi om till pyjamis och hängde upp våra julstrumpor över vedspisen, min värdmamma läste en julsaga som nästan alla amerikanska familjer läser för sina barn kvällen den 24:de. Så nu ska jag krypa till sängs och hoppas att jag är på "The nice list" och inte på "The naughy list" c: 
 
 

Julafton

Sitter här i min säng och mumsar på lite Kinder choklad, va längesedan man hade det, gott iaf! Jag va nämligen ute med mina värdmamma och plockade upp maten för ikväll, det är en tysk liten handel, så de ha massa importerat godis därifrån m.m. Passade på att köpa på mig lite utav varje hehe! Dagen har inte riktigt kännts som Julafton, de firar ju det inte speciellt här så måste väl vara därför. Fick skypat lite med familjen som precis skulle äta "Ris á la malta", va mysogt att få se dem och prata lite. Till min fasa kunde jag inte se Kalle Anka på svtplay, "neeeej" va min allra första tanke. Men jag sökte runt lite och hittade ett helt klipp på youtube, så tänkte att jag nu ska sätta mig och kolla igenom den, så får jag se den även om det inte blev exakt klockan 15.00 :3
Ikväll ska vi ha en middag och sedan ska vi till kyrkan för någon julcermoni, och imorgon, ja då smäller det! Både för att det är Juldagen, men även för att Doctor Who's julspecial kommer ut, wiie!
 
~ Merry Christmas Everyone ~



 

Paketinslagning och julstämning

Så duktig man är som sitter dan innan julafton och slår in alla paket, haha! Dock är allt klart nu och man kan pusta ut, rummet är nystädat och fint. Drack även lite glögg nu under kvällen och jag kände hur julstämningen höjdes och med julmusik speladnes i bakgrunden så fick man det där lilla extra. Men detta är ju även en högtid som man brukar fira med sin familj eller nära och kära. Jag insåg nu alldeles nyss att jag inte kommer fira jul hemma i Sverige, att jag kommer missa detta. Kände mig lite sorgsen, saknar de där hemma lite extra nu, don't get me wrong, älskar min värdfamilj och vi ska ha det supermysigt och fira jul och umgås. Men detta är ju trots allt första gången jag inte kommer spendera min julafton med alla i Sverige. Tror dock att det kommer vara värt att få spendera julen här, allt är väldigt annorlunda, men det är det som gör det spännande och roligt! Kommer bli annorlunda med mat, traditioner etc, nåväl nu ska jag krypa till kojs.

Julgranen hemma i Sverige, mamma skickade denna tidigare idag <3

Tidig Jul ~

Igår va en riktig mysig kväll med min amerikanska "familj". Vi kom dit och började mingla runt, något jag inte är särskilt bra på. I början va jag väldigt tyst och höll mig lite smått för mig själv, är ju som sagt väldigt blyg, men efter ett tag började jag prata med en tjej som va där som va en god vän till en utav släktingarna, hon va här från Brasilien och skulle studera i 2 månader, helkul ju! Vi pratade som bara den och kvällen blev genast mycket roligare. Vi käkade lite mat och öppnade paket, jag hade inte alls räknat med att få en endaste present då jag tekniskt sätt inte är en del av familjen, men jag fick 5 paket! Blev så rörd och riktig glad, Min värdmamma hade även stickat en  alldeles egen julstrumpa som jag ska hänga över vedspisen, hoppas tomten lämnar något i den hihi! P.s mitt värdbarn tyckte det va kul att skriva bak på bilen *stolt aupair*
 
 

Juletider!

Nu är det snart en vecka sedan jag skrev ett inlägg, massa fy på mig! Är bara sådan som person, vill verkligen skriva, men när man har så mycket att skriva om så hinner man inte. Iaf, nog om det. 
 
Jag ska om bara några minuter iväg på julfirande! Och ja, jag vet att det inte är jul idag, men här i denna familjen så blir det julmiddag idag med ena sidan av släkten. Sedan under självaste julen så kommer vi att fira också såklart! Jag är uppklädd och har faktiskt mascara på mig för en gångs skull hehe! Tänkte att imorgon ska jag banne mig skriva massa! Har hänt så himla mycket kul det senaste, besökt en stor trädgård där nästan alla träd har fina julbelysningar, pyntat granen, bakat pepparkakor etc! Ni får alla ha en fortsatt trevlig dag, kram ~
 
 

"I am fire.. I am death"

Bion va verkligen super! Waah längtar redan till nästa :D men usch sikket väder vi hade igår. Det regnade men va såpass kallt så regnet frös, är väldigt glad att jag hade med mig en skrapa i bilen så jag kunde se någorlunda när jag körde. Har även kommit på de sista julklapparna och ska väl snart sätta igång med att slå in dem. Julen närmar sig med stor kliv, är ju redan tredje advent idag! Häromdagen skypade jag med Johanna och vi konstaterad att det snart är två veckor tills våra föräldrar kommer hit, längtar! Dessutom är det ett nytt år också, hjälp! Någon som ska ha några nyårslöften? 
 
 

Äntligen!

JAAAAAAAAA *harkel* idag ska jag äntligen se The Hobbit: Desolation of Smaug! Tanken va att jag och Andrea skulle sett den igår, men hon va tvungen att jobba, så det fick bli idag istället. Dock har det sagts att det ska bli snöstorm idag, så vi får hoppas att folk håller sig på vägarna! Fick även min efterlängtade tröja igår, älskar den! *tardis-sound* Så idag är jag lite "spacie" hehe. Andrea kommer om ca 15 min, så det är dags att lägga ner datorn och röra mig neråt.
Fluffiga kramar till er alla ~ 
 
 
 

Mums!

Dags att testa lite "nyttiga" äpplen hehe!  Familjen fick en tidig julklapp från familjemedlemmar, där i låg det något liknande karamelliserade äpplen. Just nu testar jag en med kokos och chocolate chips och en annan med jordnöts chips och choklad chips ~ supermumsiga! 



Jag ser det snöar ~

Häromdagen kom även snön till oss, julkänsla på hög nivå! Jag älskar snö, så jag blev överlycklig när jag såg att den började falla. Tack vare snön blev de två timmars extra sovmorgon för tjejerna, skolan sköt på tiderna, men även idag ställde snön till med problem, skolan är helt stängd! Jag tycker ju personligen att det är underbart med snön och det är inte ens såpass mycket att skolan skulle behöva stänga, men som jag uppfatta det så är snön väldigt tidig och att de inte ä vana vid så "mycket" snö. Oh well, sovmorgon idag med haha! Har inte hunnit med så mycket idag, pratat lite med Malin över skype, och hon har bokat biljetterna, hon ska komma hit!! *overly excited* kommer bli riktigt awesome, wiie! ~
 
 
En bra dag för den att falla, de sköra små tussarna har lagt sig som en mjukt täcke över marken, en fin dag för dig att flyga till himlen och inte ha ont mer. Vila i frid du vackra ängel, du är djupt saknad <3

NY baby!

Hallå allihopa! Idag har jag bara spenderat dagen till att vila och titta på tv-serier, dels för dagens låååånga promenad och sightseeing men även för att det hände något mycket tråkigt inatt. Jag väljer för tillfället att inte skriva om det då jag känner att det är privat, kanske kommer skriva om det senare.
 
Iallafall tillbaka till ämnet. New York. Jag gick upp tidigt igår morse, vid 6-tiden för att vara exakt. Fixade mig och tog sedan bilen till tågstationen, väl där hade jag inte så mycket tid innan tåget gick, gps:en krånglade innan jag åkte så kom inte iväg den tiden jag ville, så jag ville köpa biljett så snabbt som möjligt och sticka till tåget. Såklart va kön lång.. blä! Så när jag väl fick min biljett så missade jag mitt tåg precis. Som tur va gick det ett tåg 30 minuter senare! Johanna mötte mig på stationen och vi började promenera. Vi stannade vid Starbucks för lite kaffe och prata, va riktigt mysigt! Senare gick vi enda från 32 street till 15 street och sedan upp till nästan 50 street, vilket är riktigt långt! Skönt att ha fått massa motion iallafall haha. Vi såg Times Square och jag fick fotat massa! Tyvärr höll de på att bygga om där, så det va inte helt i sin ordning, folk trängdes som sjutton och det gällde att hålla koll på varandra så man inte drevs bort i de stora massorna. Vi såg även den kända julgranen som står framför Rockafeller Center.
 
Dock tog det ett tag innan vi hittade till de olika platserna då vi för det första blandade ihop vart ställen låg men även för att allt va så förvirrande ibland, det är ju så himla stort haha! Väl när vi kände att vi va färdiga och klockan va mycket så kramade vi varandra hejdå och gick och åt varsitt håll. Hon skulle till en station och jag till en annan, va lite läskigt att traska på gatorna i mörkret ensam, dock va det samtidigt mysigt. Kändes nästan som att man bodde i staden och va på väg hem till lägenheten eller liknande. Väl framme vid stationen slog jag mig ner på marken och kände hur fötterna värkte och när även man fått sig en plats på tåget så kunde man pusta ut
 
Det va en riktigt trevlig dag och vädret va med oss, vi kommer troligen att ses snart igen, det hoppas jag iallafall, om inte så ses vi i Januari när våra föräldrar kommer hit! ~
 
 
P.s Lyckades bli "photobombed" på en utav bilderna, insåg inte vad som hade hänt förrän Johanna hade garvat klart och visat mig bilden, haha! 

New York med Johanna!

Imorgon bär det av till New York för att träffa Johanna, kommer fota massa! Hoppas vädret är med oss så det inte ösregnar, har hört att det tydligen är snö och fint i Sverige *snyft* vill också ha!! Hoppas det kommer hit snart :D
Jag kommer kanske ha tillång till internet om vi (till er förvåning) besöker Starbucks haha! Annars kommer det upp något imorgon kväll (natt för er!) Jag ska ta tåg in så det kommer ta en litet tag, så det blir upp tidigt som en vanlig arbetsdag! Men det är det värt, vill ju få ut så mycket som möjligt utav dagen. Nu ska jag nog hoppa i säng så jag är någorlunda utvilad imorgon. Sov så gott allihopa ~ 
 
Ps. Glömde helt av att visa när jag bakade, vilket var i tisdags, kommer upp bilder om det imorgon också!
 
 

Onsdag

Kommer ni ihåg att jag i ett tidigare inlägg skrev att jag hade besökt något svenskt? Well, det är ju såklart IKEA jag pratar om! Vi skulle köpa några bokhyllor och dessutom tänkte jag att det kunde vara kul att få besöka. Redan när man klev in i varuhuset kändes allt väldigt likt det vi har hemma o Sverige, kändes lite smått hemma, haha! Vi promenerade runt där och plocka lite vad vi skulle ha. Käkade även lunch, blev såklart svenska köttbullar, potatmos, brunsås och lingonsylt :3 mums! Lyckan som uppstod när jag insåg att de hade Glögg där, waah! Kände verkligen att Glögg va ett måste. Köpte även chokladflarn som fanns i den lilla "svenska" matdelen hehe.
 
 

Tisdag

Nu har man äntligen lite tid över till att publicera de inlägg jag hade tänkt skulle komma upp! I tisdags hade min aupair grupp + en annan grupp ett liten "fest". Vi träffades hos deras LCC och de flesta hade tagit med sig något som de bakat eller lagat. Vi hade även med oss varsin present som vi skulle spela om. Det va mysigt, dock kände jag att jag inte fick pratat så mycket med den andra gruppen, jag höll mig med Andrea. Pratade lite dock med en tjej från Austrailen, super schyst! Synd nog åker hon hem redan i Januari :c hoppas att vi hinner ses innan hon åker iallafall! Här kommer lite bilder från kvällen! 
 
 

Godmorgon ~

Godmorgon! Åtminstone för mig iaf hehe! Har massa inlägg som ska läggas upp, har bara inte haft tid att göra detta, dels har jag haft huvudvärk konstant så jag har inte varit särskilt mycket vid datorn och dels har jag haft mycket för mig. Vill ju lägga upp lite bilder och skriva om Au Pair mötet i tisdags! Men även vad jag besökte igår, kan ni gissa? :3 Ledtråd, något riktigt svenskt. Så det ska jag försöka få upp idag! Just nu tittar jag på American Horror Story och käkar en god halvsvensk frukost :D ingen i familjen gillar Kalles kaviar så jag har den helt för mig själv! Mumsigt med äggmacka :3 Idag kommer även våra nya tvättmaskin, yay! Den har varit trasig nu ett tag så vi har fått tvätta hos barnens mormor, skönt att kunna tvätta hemma igen, hoppas ni alla får en fortsatt trevlig dag ~ 



McDonalds för "första" gången!

Vad skönt att december har äntligen kommit, nu kan man börja längta efter julen på riktigt, tycker jag egentligen! Men jag märkte av stressen som slog mig när jag såg att det va 1 december och inte november längre. Jag vill gärna vara klar med julklappar och liknande tidigt, för annars är jag rädd att de inte blir klara alls och jag får skämmas under julen när de jag planerat att köpa till inte fått något. Men det har nog som tur är aldrig hänt, inte än iallafall! Sitter nu och lyssnar på julmusik, lite klyshigt kanske men tycker det är så mysigt hehe! Blev även lycklig när jag upptäckte att jag kan se den årliga julkalendern på Svtplay, yippie! Någon som också tittar, vad tycker ni än så länge? "So far so good" enligt mig iaf ~
 
Kan ju berätta lite vad jag sysslat med idag, va ju ett tag sedan jag gick upp såhär tidigt. Eller ja, tag och tag, eftersom det va långhelg förra veckan så gick jag endast upp såhär tidigt Måndag och Tisdag, sedan va tjejerna lediga från skolan. Jag gjorde inte så mycket, som vanligt haha! Tittade på söndagens avsnitt av The walking dead, blev tyvärr spoilad igår av en sak som hände i avsnittet, blev inte glad, usch :( men ska inte skriva här, vill ju inte själv bli en som spoilar! Sedan åkte jag ut och fixade lite allt möjligt, besökte även McDonalds för FÖRSTA gången här i USA haha. Berättade för min värdmamma häromdagen att jag inte har käkat det här ännu, så vi besökte det idag. Jag har aldrig vart ett sådant stort fan utav det i Sverige, så det är väl därför det inte blivit av. Smakade som ett vanligt McDonalds, dock tyckte jag att det va ganska fräscht! 
 
Imorgon ska jag träffa Andrea och Daniel, ska umgås och även fixa lite presenter till festen vi ska till imorgon. Den lilla julfesten för vår och en annan aupair grupp. Efter det ska jag baka lite, får hoppas att det blir bra! 
 
Och ja, jag var ju bara tvungen att lägga upp den bilden på "Fancy" ketchup, måste ju vara något alldeles extra.. *snurrar på mustachen* 
 

~ Julig Helg ~

Halli hallå! Tänkte ta och berätta om min helg, söndag idag och även första advent. Helt och hållet glömt av det! Har ingen ljusstake att tända, men firat på lite annat sätt kan man väl säga! Nåväl, vi börjar i fredags. Då va jag och familjen på en riktigt julig musikal, någon som sett filmen "Elf"? Det var den iallafall! Riktigt mysigt va det. han som spelade huvudrollen gjorde det superbra! I slutet av showen sprutade det ut konfetti eller någon liknande så det kändes som det snöade inne i salen. På vägen in till musikalen så försökte mitt värdbarn att ära mig alla de stater som finns i USA. Det fanns tydligen en sång som hon skulle lära mig, efter några stater så kom det en klapp som jag alltid kom ihåg men efter det vart det stopp haha! Men det va en mysig kväll. I lördags hände inte så mycket, jag och min värdmamma åkta runt och fönstershoppa en del och under kvällen tittade vi på massa filmer bla Elf och halva Harry Potter and the deathly hollows part 2. Missade första delen då den gick på tv:n! Grät som vanligt när Snape tog sitt sista andetag men även när man fick se hans historia *snyft*. 
 
Idag då va jag och halva familjen på en "craft-fair", kom inte på något bra svenskt ord till det! Men lite som en marknad fast allt va i ett hus och allt betaldes på en och samma ställe. Fanns massa fina handgjorda saker, mycket jultema såklart, så jag lyckades hitta en del julklappar, men även idér till julklappar hihi! Vi åkte sedan till ett annat "craft-fair", där en mycket känd amerikansk kvinnlig författare bott, Pearl Buck. Det visade sig att hon hade vunnit nobelpriset i litteratur år 1938, och va även den första kvinna att vinna priset. Det va väldigt intressant, alla rum va någorlunda bevarade med original möblerna osv, så det såg ut som att någon bodde där. Sedan är det en sådan sak att varje år kommer det olika grupper och dekorerar julträn etc i varje rum. I Pearls sovrum så hade de lite svenskt tema vilket va överraskande och kul, vi frågade våran guide om hon hade några svenska rötter, men det hade hon tydligen inte, så det va lite knepigt men som sagt kul. En annan sak som gjorde mig väldigt glad var att i vår lilla grupp som traskade runt i huset fanns en annan utbytesstudent, från Japan. Med lite smått hjälp av Ann och tjejens värdmamma så började vi prata och vi bytte både nummer och facebook. Väldigt kul att träffa någon annan som även bor i närheten, får se om vi kan träffas någon dag! Yay ~
 
Imorgon är skola och jobb igen, inte så jobbigt för mig dock, trivs med mitt jobb! Och på tisdag blir det skoj för då ska vi ha au pair möte men även som en liten julfest hos en annan grupps LCC, kommer bli dubbelt så många au pairer, yay!
 
 

Jessica AuPair Fjant

Min blogg om mitt AuPair-år i USA!

RSS 2.0