Happy Thanksgiving!

Nu är jag ju lite sen med detta inlägg, men det får ni stå ut med! Min första Thanksgiving va helt underbar, jag spenderade den med min värdfamilj och deras släkt. Dagen startade med att vi tittade lite på den stora paraden framför Macy's i New York. Det är tydligen en stor tradition här i USA, i paraden ser man stora ballongfigurer men även massa olika dansnummer, coola vagnar och mycket mer! Vi bytte sedan om och gjorde oss iordning för att åka till släkten. Där åt vi en riktigt god middag med (såklart) kalkon! Det va även en massa andra intessanta grejer, bla majspudding, annansstuffing, cranberrysås, och jag ville ju såklart testa allt! Kan ju säga att jag hade ont i magen efter den middagen, haha. Vi tog den årliga familjebilden, jag visste inte om jag skulle vara med på bilden då jag tekniskt sätt inte är en del av familjen, men de ville ha med mig så jag fick vara med på ett hörn, det kändes väldigt roligt! Vi åt sedan efterrätt, för min de blev det lite pecan och kokonötstårta och en pumpacupcake! Va fortfarande full från middagen så blev inte så mycket hehe.
 
Thanksgiving har ju mycket att göra med att man ska vara tacksam. Så jag tänkte skriva vad jag är tacksam för! Jag är glad att jag upptäckte och blev introducerad till underbara serier som My little Pony och Doctor Who. Så tack till er som visade mig detta! Jag är tacksam att jag hamnade i en sådan underbar familj, det är precis som en utav deras tidigare au pair sa, den mest bästa värdfamilj man kan få. De bryr sig, är mån om vad man vill, vill att man ska ha kul få uppleva saker etc. Jag är även tacksam för att jag har så underbara vänner, jag saknar er über-mycket! Kommer bli kul när vi ses igen. Och sist men inte minst, jag är tacksam att jag har min underbara familj, som jag om lite mer än en månad kommer få träffa. Ni har stöttat mig i vått och torrt, jag kan ibland vara en krånglig person men ni älskar mig för den jag är, och det betyder så himla mycket för mig, jag älskar er.  
 
~ Vad är ni tacksamma för? ~
 
Fick även en söt liten choklad kalkon utav barnens mormor, supergod! Från det lokala chokladeriet (om man säger så...? Hmm) Och måste tillägga att tallriken med mat va inte min fick låna min värdmammas, den blev mycket snyggare upplagd haha!

Förra fredagen!

Jag skulle ju som sagt berätta lite vad jag har haft för mig, så here we go! I fredags skulle vi se på bio innan den började hann jag med att köpa lite julklappar från Hot Topic, duktig Jessica! Ibland är det så himla svårt med julklappar, jag tycker personligen att det är jättekul att ge bort saker, men man vill ju att det ska vara något som personen i fråga uppskattar och inte bara slänger in i garderoben någon vecka efter de fått den. Så det gäller att tänka till! Som jag inlädde texten med, jag och Andrea gick på bio, vi tittade på "Catching Fire", som jag skrev så avslutade jag boken bara nån timme innan jag skulle åka haha! Dock va jag ju väldigt uppdaterad vad som skulle hända i filmen etc, och jag tycker de tolkade boken bra, såklart är det alltid några smådelar som man alltid missar, men men! Skådespelarna passade utmärkt till de karaktärer de spelade, speciellt alla nya ansikten man inte kände igen.
 
Innan filmen gick vi in i biosalen och den va smockfull! Aj säger jag bara, denna biograf jag mest besökt har ett sådant system att man inte har någon fast plats utan det gäller att vara i tid, åtminstone om det är en ny populär film man ska se. Vi gick runt och kollade läget, men de flesta hade spritt ut sig så dumt, lagt kläder på platsen bredvid etc.. irriterande! Först fick vi de sämsta platserna någonsin, i amerikanska biosalonger finns det nämligen även platser längst ner där det i en svensk biograf är tomt, för att kunna se hela duken så hade man vart tvungen att vrida på huvdet och dessutom nästan ligga ner i stolen. Jag kände inte att det va värt pengarna att sitta på sådana skitplatser, så jag började såklart titta mig om kring, vi hittade en plats där de hade satt sig dumt så det egentligen fanns två lediga platser, de va såklart vänliga och flyttade sig så jag och Andrea fick plats. Sedan va jag nöjd, vi satt nästan i mitten och mycket längre upp, phew! Så vi njöt utav filmen utan att behöva få nackspärr eller något liknande haha!
 
Kort efter att filmen startade fick jag ett annat problem, dock inget jag riktigt reflekterade över förrän filmen va över. Jag är ju en ganska lång person vilket även betyder att mina ben är långa och inte riktigt får plats när det är trångt! Jag satt med mina ben i kors och mitt knä tog emot i sätet framför, jag rörde inte på mitt ben eller något utan lät mitt knä vila mot ryggen bara, personen framför mig verkade störa sig på detta då hen hoppade fram och tillbaka som ett tecken att det va obehagligt.. eller något. Jag vet faktiskt inte. Tycker man nu att det är så irriterande så får man ju säga till och inte bete sig så omoget som personen gjorde haha, för personen gjorde i princip så under hela filmen förrutom i slutet då hen försökte säga något till mig, men då var man så inne i filmen och fokuserade, smartast hade väl vart att säga något i början, oh well jag och Andrea skrattade bara bort det när vi väl lämnat salen. Vi hade en mysig kväll trots de mindre problem vi stötte på! ~
 
 
Ja, jag längtar till Lucia då denna börjar visas i biograferna.. waaaah!

Inte ok..!

Usch vad dålig min uppdatering har varit! Jag som har så mycket att skriva och berätta om :D sen jag senast skrev har jag hunnit gå på bio två gånger, firat Thanksgiving! Just nu sitter jag och tar det lugnt, kom hemför bara någon timme sedan från en trevlig middag hos några släktingar, är ju Thanksgiving. Imorgon är jag ledig så jag tänkte att jag ska försöka få upp alla inlägg om veckan osv, är alldeles för trött för att anstränga mig till det haha! Vill ju att det blir bra ~
 
Random bild från veckan.. tror jag!

The Day Of The Doctor

Idag är det en mycket speciell dag... guess why?
Idag är det säsongsstart för My Little Pony!! Det är även "The 50th Anniversery of Doctor Who"! Har väntat tills denna dag länge, wiie! Imorse tittade jag på My little pony och 14.:50 va det dags för Doctor Who, va så himla exalterad för detta! Nu har jag sett båda och det va verkligen helt "FANTASTIC" hehe. Nu ska vi fira e utav mina värdbarns födelsedag, har helt enkelt vart en awesome lördag! ~

Kommer upp ett inlägg lite senare om hur det va igår på bion! 

 

 

Movie Time!

Ska på bio ikväll med Andrea, vi ska se "Catching Fire"! Roliga är att som ni kanske vet började jag läsa boken för ett litet tag sedan och skyndade mig verkligen nu i slutet för att bli klar, avslutade för mindre än ca en timme sedan haha! Om jag börjar på en bok så kan det lätt bli så att jag är helt fast i början men sedan smått glömmer av den och gör annat istället. Men nu är jag klar och det ska bli riktigt kul att se filmen! :D hon kommer och hämtar mig om 25 min! 
"May your odds be ever in your favor"

Shopping! ~

Här är en outfit jag köpte när jag besökte King of Prussia, känner mig lite dålig då linnet och tröjan kommer båda från HM haha! Svårt att hålla i från sig det svenska.. Skämt åsido, tröjan verkade supermysig och jag va ganska hundra att den skulle passa bra ihop med leggingsen, som jag förövrigt köpte från Forever 21 :D 
 
 

Dinner time!

Sloppy Joe står på menyn för kvällens middag, en übergod rätt som jag blivit introducerad till! 




Butterbeer ~

Mötte upp Andrea för en stund sedan och nu sitter vi och myser på Starbucks, och pratar killar och musik hihi ~
För några dagar sedan skickade min värdmamma en riktigt cool grej som vi bara var tvungna att testa, man kan nu beställa... Butterbeer på Starbucks!! De flesta borde känna igen denna dryck, det är den som de flesta trollkarlar och häxor beställer när de besöker The Three Broomsticks, hehe. Jag hade skrivit ner receptet på ett papper och gav det till kvinnan i kassan lite halvdiskret, ville ju inte att någon mugglare skulle misstänka något! Den va verkligen riktigt god, så har ni chansen att besöka ett Starbucks så beställ det!! 
 
 

Bye bye...

Då sa man hejdå till Johanna tidigare idag och det är in i vanlig rutin igen. Dock kommer vi ju att ses igen i början av Januari då våra föräldrar kommer till NY och vi ska åka dit och spendera några dagar ihop, kommer bli rikitgt skoj! Får ju erkänna att jag saknar min lilla fjantfamilj <3 Imorgon blir det att kolla maaassa Doctor Who, vill verkligen komma ikapp innan lördag. Då är det "The 50th anniversery" med Doctor Who, så himla coolt att det är exakt 50 år sedan första avsnittet av serien startade, det ska även sändas samma tid som  då för 50 år sedan oavsett vilken tidszon man befinner sig i ~ Får hoppas att det är en bra tid, troligen någon gång mitt på dagen för mig, My little pony har ju även säsonstart, wiie ~ kommer bli en awesome helg!
 

Philadelphia ~

Idag spenderade jag och Johanna största delen utav dagen i Philadelphia. Vi vaknade lagom tid och fixa lite frukost och drog in runt lunch till staden. Vi gick runt och tittade på de fina byggnaderna och fotade massa, kan ju säga att Starbucks va verkligen överallt! Dock besökte vi inget haha ;) det blev en cupcake med kaffe från ett annat ställe. Det fanns inga direkta shoppingställen, lite affärer längs gatorna men inget speciellt. 
Det va en mysig dag i en fin stad! ~
 
 
 
 

King of Prussia

Då vart vi hemma igen, trött som attan! Som jag skrev innan så besökte jag och Johanna King of Prussia, USA's största shoppingcenter. Tog ca 45 min dit, så himla krångligt att ta sig dit! Jag kände mig inte alls bekväm att göra på en STOR väg med oftast 4 filer, där alla kör som galningar och avfarterna är helt omöjliga. Usch säger jag bara haha, jag kände verkligen hur skönt det va när vi hade parkerat och va på väg in. Det va en skojsig dag och jag måste säga att det svider mer i benen än vad det gör i plånboken haha ! (Quote av Johanna) Inte för att jag är rik eller något, utan faktumet att byggnaderna va så stora och det blev långa sträckor att gå haha. 
 
Jag shoppade, vilken jag va lite stolt över mig själv för, jag är ju inte så mycket utav en storshoppare. Det blev lite saker till mig och julklappar. Roliga va att allt va verkligen dekorerat som om det bara va någon vecka kvar till jul, klassisk julmusik spelades och tomten satt i en stol och tog emot förväntansfulla barn. Jag och Johanna funderade på att besöka honom men vi vågade inte... haha ;) En annan kul sak som hände va när vi besökte en butik med massa olika krämer och doftljus m.m. Jag började dofta på några krämer med juliga dofter, jag klämde lite på flaskorna för att känna lukterna. Och gissa vd som hände då? Jo såklart så sprutar en utav flaskorna ut lite kräm direkt i ansiktet på mig, en tjej typ i min ålder stod och såg allt, hon började såklart gapflabba. Dock gjorde ju jag det såklart också, tur att det va en god doft iaf...! 
 
När vi kom hem så vilade hos en kort sväng och begav oss sedan ut för middag, mys pys! Nu sitter vi och fjantar oss och är trötta. Jag tror det blir att vi beger oss in till Philadelphia imorgon om inte annat dyker upp. Just nu tror jag det snart är dags för att sova, jag känner det iaf haha! 
 
 

Johanna wiie ~

Då var det helg igen och jag har inte bloggat något alls denna veckan, jag ber om ursäkt för detta. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte mått så bra psykiskt, spenderat den mesta tiden framför Doctor Who och datorn med massa godis. Det beror inte alls på familjen, de är underbara och man kan inte må dåligt i deras umgänge. Jag mår mycket bättre idag, vilket är väldigt skönt. Jag plockade även upp Johanna för några timmar sedan på flygplatsen, sikken pärs! Man måste köra för att komma till de olika terminalerna osv, så himla krångligt! Tog oss en timme eller något för att hitta varandra haha. Men nu är hon här och det är riktigt kul! på vägen hem stannade vi på KFC, trodde det skulle vara godare än vad det, torrt och skumt. 
 
Nu sitter vi och bloggar och bara tar det lugnt, jag börjar själv bli trött så det blir nog att gå o lägga sig snart! Imorgon bär det av till King of Prussia, ett utav USA's största shopping-center! Har varit där några gånger innan, men inte så att jag har spenderat en hel dag där! Kan även vara bra att passa på med lite julhandling. 
 
 

Lyx och konsert ~

Hade en riktigt mysig kväll igårkväll med Daniel och Andrea, dock kände jag mig riktig hemsk när jag somnade i mitten utav filmen haha! Va ju lixom Harry Potter och de vises sten, fy på mig. Får titta om den nästa vecka när jag är hemma. Daniel åkte hem efter filmen och jag och Andrea gick och la oss, dagen därpå (idag) så beställde vi biljetterna till Universel studios, där vi ska åka till Harry Potter wizarding world, längtar supermycket! :D Vi åker fredag den 24 januari och kommer hem den 26. Senare åkte jag hem och laddade för att se ett band som va väldigt känt under 90-talet, Toad the wet sprocket, min värdpappa älskar dem. Innan jag väl kom hem kom jag fram till att jag va tvungen att tanka, så jag svängde in på en mack och parkade som man brukar göra och plockar upp mitt kort när jag ser att det står en kille utanför och väntar. Jag blev först lite förvirrad så jag öppnade dörren och gik ut, han sa att han kunde ta mitt kort, jag frågade honom då om de va en sådan mack där man inte behöver göra något och det visade sig vara det, så det va bara att hoppa in i bilen igen och dricka mitt kaffe medan han fixade med bensinen. Det kändes väldigt lyxigt haha och ovanligt såklart. Min värdmamma berätta att i New Jersey är det tydligen en lag där alla bensinstationer ska ha det som denna macken hade det. Lite roligt haha. 
 
Tänkte även summera denna kvällen och säga att den va AWESOME. Det visade sig att innan bandet skulle spela så hade det ett litet "förband" en kille vid namn Lee DeWize spelade några låtar, och han va riktigt bra, wow säger jag bara! Satt och smålog hela tiden han spelade, kan ju inte förneka att han va söt också haha! Han hade en så otroligt bra röst så man blev fast och ville absolut inte att det skulle ta slut! Tyvärr gjorde det de ändå, men han berätta att ha sålde sitt nya album i foajén. Så när det blev paus mellan banden så följde min värdpappa med mig och visade vart det va, för jag kände att jag ville köpa den. När vi väl va framma började jag plocka upp plånboken men då ser jag att han köper den och ger till mig, blev överlycklig och krama honom! Sitter faktiskt i skrivandes stund och lyssnar igenom skiva, love it! Skivan är dessutom signerad, yaay ~ Det verkar även som att han medverkade i American Idol 2010 och vann hela skiten! Jag har tyvärr aldrig hört talas om honom innan, men någon gång får ju vara första. Bandet som va höjdpunkten av kvällen va bra, musiken va dock lite för hög för att man skulle kunna njuta, men de va ju absolut inte dåliga! Men jag tror att min höjdpunkt av kvällen  var när Lee spelade, tihi! 
 
 
 
 

Snart helg ~

Började min dag med lite Supernatural och fick sedan ett samtal från Andrea, hon fråga om jag ville träffas över en kopp kaffe med henne och Daniel, killen i vår grupp! Så jag tog mitt pick o pack och begav mig. Va super trevligt och vi pratade om allt möjligt, hur de firar sina högtider, väldigt intressant, berättade om Lucia osv hehe. Vi ska även ses imorgon kväll för en filmkväll med Harry Potter, wiie ~ vi ska introducera Daniel för det då han inte sett en enda film, inte okey!! Vi ska även passa på och beställa biljetter då jag och Andrea ska åka till Harry Potter världen i Florida i Januari, kommer bli awesome! Hon är en väldigt stor Harry Potter nörd nämligen, och själv har jag velat åka dit innan. Sedan lördag ska jag och familjen se en konsert med något 90-talsband (i think...?) Känner inte riktigt till dem, men tror att det kommer bli trevligt. Söndag ska jag träffa Andrea och Daniel igen, yippi! Jag ska få testa äkta mexikansk mat, Andrea dissade Taco Bell totalt då det inte smakar som äkta tacos överhuvudtaget! Så nu ska vi få den äkta varan :D Kommer bli en kul fullspäckad helg! ~
 
 
 

Katter ~

Tittar Doctor who med kissekatterna, tre katter i sängen, en framför mig och två på varsin sida, mys! 



T.A.R.D.I.S

Nu kan jag resa i stil hehe, dooobie doooow ~ köpte denna mugg igår, har velat ha en sådan "travelmug" innan så detta var ju bara perfekt helt enkelt! Sitter och dricker kaffe ur den i skrivandes stund, ska snart köra barnen till skolan! *tardis-sound*



Möte ~

Idag va jag på ännu ett au pair-möte, va trevligt att få komma ut lite med folk, och även skönt att träffa Andrea igen, tjejen jag övernattade hos, hon har sådan positiv energi kring sig så man blir bara glad utav att se henne! Mötet varade knappt 40 minuter så vi umgicks en stund efteråt, det var riktigt mysigt, pratade om lite allt möjligt. Hon introducerade mig även till en annan au pair, en kille dessutom, vilket tyvärr inte är så vanligt! Vi är väl ca 8 tjejer + honom i gruppen hehe. Riktigt trevlig, han bor heller inte så långt borta så vi tre funderar på att ses någon dag nu i veckan!
 
 

Flygande Jakob ~

Står nu och väntar spänt på att middagen ska bli klar, försökte mig på Flygande Jakob! Hoppas familjen uppskattar det :D allt är klart förutom "The Maindish", den står i ugnen och är klar om 8 min, tick tack ~ 


Paus ~

Hej alla fjantar och muppar! Jag har inte vart särskilt social över vissa sociala nätverk under dagen, jag känner helt enkelt att jag behöver ett break från dem. Inget speciellt har hänt, jag känner bara att jag behöver detta. Jag kommer inte vara inne på Facebook, Skype eller viber etc. Vet inte hur länge, får se helt enkelt. Jag kommer såklart att blogga, och jag ska även försöka att uppdatera mer, men ville bara meddela detta så ingen undrar varför jag inte svarar över viber osv. Kramisar till er alla ~

The Purge

Såg en väldigt intressant film för bara någon timme sedan, The Purge heter den, verkar vara en ny film från iår. Dock har jag aldrig hört talas om den, jag blev tipsad av en utav barnens kompisar, hon är runt 12-13 haha! Jag skulle ju kanske inte riktigt rekommendera denna filmen för en sådan ung person, då jag tycker den kan sätta spin på tankarna. Filmen utspelar sig i USA i framtiden (år 2020 ca) och alla brott har sänkts drastiskt och är väldigt sällsynt. Dock har man varje år en så kallas "purge", en dag om året (12 timmar) så är alla brott lagliga. Man får mörda vem man vill utan att man blir straffad för det. Kanske låter lite skumt, men tanken av det skrämde mig en del. Speciellt alla som är fattiga blir värst utsatta då det är oftast dem som blir måltavlorna, det är inte lika mycket för att det är hemlösa etc. Filmen va dock väldigt intressant och hela idén likaså. Men samtidigt kände jag mig lite skakad efteråt, inte nog med att jag befinner mig i landet som filmen utspela sig... hahah skämt åsido. Tror inte att detta skulle kunna bli lagligt då det känns alldeles för absurt, det strider mot mänskliga rättigheter osv. Filmen är absolut värd att se, man får sig en liten tankeställare. 
 
 
 
 

TRICK OR TREAT

WAAH vilken upplevelse! Det var riktigt kul och man kände sig som ett litet barn när man gick runt och sa "Trick or Treat" och fick en liten godis! Mitt värdbarn trodde inte att jag skulle få något, men bilden här nedan säger annat ;D jag smällte nog bra in med de andra små tonåringarna hehe! Roliga va att när jag kom tillbaka till huset så va nästan allt godis slut, och vi hade köpte riktigt mycket! Men va väl extra mycket barn som var ute iår då det inte riktigt blev någon Halloween förra året (pga stormen) så jag fick leta fram en låda  med Kit Kat som rädda oss haha! Så himla synd att vi inte har detta i Sverige, va så mysigt när man såg alla barn springa runt till husen och få godis och vara glada! Mötte en söt liten unge som inte kan vart mer än 2-3 år i en Tiger dräkt, så himla söt!! Detta var verkligen en lyckad kväll! Lite sent men; Happy Halloween everyone! ~
 
 
 
 
 

Jessica AuPair Fjant

Min blogg om mitt AuPair-år i USA!

RSS 2.0