Godnattttttt

Har inte hänt något särskilt intressant denna vecka så uppdatering har varor si sådär! Ber om ursäkt! Ligger i sängen nu redo att lägga mig för att sova. Tidigare åkte jag och träffa Andrea, tanken va att vi skulle setts igår, men något kom ivägen och det blev en lugn hemmadag för mig. Imorgon kommer Hanna hit, ska bli awesome, har inte setts på ett tag. Senaste gången va då när jag besökte henne upp i New York! Måste även berätta om en rolig sak som hände mig i tisdags... mer om der imorgon! Kramis och godnatt! 



Måndag.. what a day!

Neh nu måste jag berätta om söndagen, hände väldigt mycket, bra och dåligt! Jag och Johanna vaknade upp runt halv nio och började sakta men säkert göra oss iordning för stranden. Vi var båda supertaggade inför årets första dopp och kanske även få lite färg (jag tycker iofs om att vara blek, så spelade inte så stor roll höhö). Johanna körde och väl framme är det en liten kort kö för att komma in till parkeringen, det skulle kosta 5 dollar för det. Rimligt pris tycker jag. Men, när vi kommer fram räcker Johanna fram pengarna varpå kvinnan frågor om vi är "medlemmar". För annars kostar det 15 dollar att parkera. WHAT. Det va lite min reaktion, vi hade bar 5 dollar löst, vi frågade snabbt om de tog kort vilket de gjorde, allt gick så fort och whipps hade jag betalat 15 dollar för en parkering där vi endast skulle stå någon timme, lite surt. Vi var smått irriterade när vi kom ut då priset va onödigt dyrt, blev dock lite gladare när vi såg stranden! Men här stoppar inte problemen. Vi ser att man måste passera en viss passage för att komma in till stranden och gissa vad... det kostade pengar det med. De ville ha 10 dollar för det. Vi tappade smått hakan och Johanna frågade mannen som stod där om det faktiskt kostade pengar att komma in till stranden, vifick ett kort "ja" till svar. Där drog vi gränsen,  nej nej NEJ! Som tur va fanns det en fin park bredvid där vi slog oss ner och lade oss för att sola. Drygt bara att det aldrig blev något dopp.
 
Men nog om det, vi hade det kul och efteråt drog vi tillbaka mot Johannas och köpte oss varsin Frozen Yoghurt, stekhett ute! Väl hemma tog jag mig en snabb dusch och började småpacka ihop alla saker innan det plötsligt var dags att dra sig mot tågstationen. Allt gick bra där förutom att jag fick väldigt bråttom med att ta mig från en Grand Central station till Pennstation (tar ca 20 min att gå om man lägger på ett rejält kol!) Värmen va helt galen så det gjorde det inte enklare hehe! 
 
Sedan nästan hemma mötte jag upp Andrea för att bara snacka, hon hade haft det lite jobbigt och vi båda va trötta och behövde någon att prata med. Alltid skönt att prata med en awesome kompis, ska ses imorgon igen för lite frukost! Nu är det dags för mig att dejta sängen, godnatt alla maskar ~
 
Äntligen fått använda min c00la keps jag fick i julas av värdfamiljen <3
 

Varm dag

Har spenderat mestadelen utav dagen ute i det fina vädret, som jag tidigare skrev lite snabbt hade vi en picknick i det gröna! Dagen därpå mötte Johanna upp mig i NY och vi promenerade runt, hon fick shoppat lite kläder och jag en GoT tröja (!!) så lycklig haha! Köpte även ett paraply och en pony-bag. Har redan hunnit använda allt hehe! Imorgon ska åka till stranden, ska bli kul, va några månader sedan jag besökte en strand hehe. Dags och natta nu ~





Picknick dags! 🍓🍧

Är hos Johanna över helgen och nu blir det ut i det fina vädret, kanske får lite färg om man har tur! 




Galet!

Alla mina inlägg har blivit lite försenade, håller på att försöka komma ikapp, BEAR WITH ME (ja jag vet att det va felstavat!) 
 
Tjabba tjena hallå! 
Nu är det fredag igen, kommer troligen bli en ganska lugn fredag. Dagen började väldigt bra kände jag, hade lite småprat med mina värdföräldrar imorse och även med mitt ena värdbarn. Blir så glad av att prata om allt eller inget, imorse lyckades vi komma in på tänder? Fråga mig inte hur, haha! Sedan efter att jag släppt av de små aporna så fixade jag mig ltie frukost och tittade på ett avsnitt utav Hell's Kitchen, till min förvåning så hade jag två avsnitt att se, YIPPI! Startade även min dator för att försöka få igång min webbläsare än en gång, men såklart så skulle den jobba sig och inte funger, lovely! Den har varit lite halv skum de senaste dagarna. Ännu en andledning till att min blogguppdatering har varit lågt. Jag har kört en skanning av hela datorn men den är fortfarande konstigt. Seg som attan dessutom. Funderar på att av-installera den och hoppas på att det är något sådant som orsakar det. Iallafall, back to my day. Åkte sedan och tog min älskade zumba-klass. Sitter nu hemma igen nyduschat och käkar lunch. UPDATE, gjorde det när jag skrev inlägget, men tack vare min dator så fick jag först upp inlägget nu hehe.
 
Kommer även att besöka Johanna nu i helgen, woop! Är 2 veckor sedan vi senast sågs, va uppe i Montreal hehe. Är även ledig på måndag så det tänkte jag utnyttja och troligen spendera där. Ska även berätta lite smått om förra helgen. Den spenderades för det mesta med Andrea, en riktigt soffpotatis helg blev det. Hon sovde över hos mig fredag till lördag, sedan lördag fick jag "jobba" lite på morgonen (väcka mitt värdbarn och få henne klar till musiklektionen) sedan drog vi in till en närliggande by för att fira "The internationel day against homophobia". Det regnbågsfärgade flaggor överallt! Musik, dans, stånd där man kunde köpa lite allt möjligt, jag fick köpt ett halsband + armband och så fick jag en flagga av Andrea, yaay! Vi hade det supertrevlig och sedan på kvällen hade filmkväll och somnade sent. Dagen därpå va vi riktiga soffpotatis, vi köpte frukost på wawa och käkade utomhus i det fina vädret, mötte sedan upp Emily (en tjej som också är au pair, fast i från en annan organisation) och tittade film, åter igen. Slö men awesome helg!
 
 
 

Montreal - Lördag

Denna dagen hände mest saker, det kan också bero på att vi hade hela dagen på oss i staden! Vi gick upp någorlunda, promenerade runt för att hitta något bra frukostställe, blev lite enkelt McDonalds haha. Dock va ingen utav oss särskilt hungriga, vi båda var väldigt trötta men va ändå tvugna att hänga med då vi skulle ut på en liten tour på några timmar i staden. Vi fick se lite allt möjligt, åkte upp på högsta utsiktspunkten, åkte förbi deras OS-arena, besökte ett väldigt stort kapell. Turen va även på vår sida att vädret va helt UNDERBART! Efter touren va vi helt fria till att göra vad vi ville. Vi käkade en snabb lunch och besökte ett shoppingmall som befann sig under marken, va lite coolt! Lyckan som uppstod när vi insåg att det fanns magnum glass och bounty!! Lite godis som vi inte hade sett på ett tag, yay ~ Senare på kvällen när det var dags för middag klädde vi upp oss och drog ut, käkade lite kina-mat och fortsatte sedan vidare till en nattklubb Johanna hade hittat. Eftersom Johanna är 21 så har ju hon kunnat besöka klubbar etc i USA, men lilla jag är fortfarande bara 19, så detta va första gången på länge! Vi hade jättekul och dansade iprincip hela kvällen/natten! Kände då att det va synd att vi inte hade gått ut på fredagen, men är man sjuk så är man haha.
 
Vi kom hem runt 4 tiden men innan vi gick upp till vårat rum så stannade vi utanför en stund för att prata av oss så vi inte skulle vara allt för tjattriga när vi kom upp till rummet. En tjej gick förbi oss där vi satt, jag såg tt hon grät och prata i telefon. Jag tänkte först inte så mycket mer på det, men slängde sedan en till blick mot henne och kunde lätt konstatera att hon va full. Hon gick öve gatan och satte sig på trottoaren med ansiktet riktat mot vägen. Jag började bli lite orolig för henne, vi funderade ändå på att trask upp till hotellet, så jag stannade vid henne och frågade om allt va ok. Hon grät fortfarande och berättade lite smått vad som hade hänt,  jag kramade om henne och som tur va hade hon fått kontakt med en kompis som kunde hämta upp henne. Vi väntade med henne tills denne kom och vinkade sedan hejdå. De roiga va att under tiden vi pratade så sa hon flera gånger hur snälla vi va som stannade och pratade med henne, hon berätta att hon själv aldrig skulle göra så, hehe. Hoppas hon gör det i framtiden till någon annan eftersom vi gjorde det mot henne! Vi begav oss upp till rummet en till vår förvåning va dörren låst från insidan, först blev vi lite paffa och började skratta. Sedan visste vi inte vad vi skulle göra, vi ryckte i dörren och försökte få upp den tills en av dem gick upp och öppnade, kan ju inte säga att vi var särskilt tysta när vi kom in, där fick de igen lite grann ;) 
 
Nästa dag packade vi ihop våra saker snabbt, köpte frukost på hotellet och tog med på bussen. Vi va ganska slöa på vägen hem och jag kom hem runt 9-tiden. Andrea min söta turtle hämtade upp mig på tågstationen och körde hem mig! Kan säga att jag lätt åker tillbaka, va en mysig stad och vill gärna utforska den mer :D
 
~ Sista bilden tog jag precis innan jag hoppade av bussen i New York ~
 
 

Montreal - Fredag

Jag vet jag skulle skrivit ett inlägg itidgare i veckan.. Men nu kommer det äntligen!
Jag har skrivit lite smått om den första dagen, vi åkte buss i måååånga timmar, stannade lite här och där. Vi var framme runt 17-18-tiden, och det första vi gjorde var att ta det lite lugnt då jag tyvärr kände mig lite krasslig. Min hals hade börjat göra ont och jag var riktigt seg. Det visade sig även att vi delade rum med två tjeckiska tjejer, kan inte säga att de va speciellt "tjecka" haha ;). Nej men skämt åsido, jag ska förklara mer senare! När vi väl kände oss redo bytte vi om till något lite finare och begav oss ut för att äta middag. Hittade ett mysigt hamburge ställe och lyckades även hitta "poutin". En "maträtt" Kanada är väldigt känt för, Johanna hade koll, jag hade aldrig hört om det innan. Det bestod av pommes, sås och lite ost bitar på det. Va väldigt gott! :D
 
Vi begav oss sedan hemåt för att lägga oss någorlunda tidigt då vi båda va mycket trötta och kände att vi ville spara på krafterna till morgondagen, så vi kunde köra järnet då istället. Vi la oss runt 23-tiden. Men fick vi en god natt sömn? Nej. Vid 1-tiden ramlar två fulla människor in och slämmer i dörrar, skrattar högt, tänder lampor m.m. När vi väl trodde att de hade gått och lagt sig, då går de båda upp såklart och går in på toaletten för att spy, fortfarande väldigt högljudda. Kan säga att vi var fortfarande trötta dagen därpå haha. Men vi gav igen lite kvällen därpå hehe ;)
 
Hehe glad är man när man har en låång bussresa framför sig!
 

Trööööööött

Kom hem runt nio-tiden igår kväll, va så himla trött och ville inget hellre än att gå och lägga mig. Men vid kvart i tolv skulle jag plocka upp Tanja från tågstationen, så det blev en kort vilostund. Tur att tågstationen endast låg 10 minuter bort hehe. Blev några timmars sömn, och sedan var det dags att gå upp igen, gjorde mina vanliga morgonsysslor och körde sedan Tanja till en annan buss så hon kunde ta sig till flygplatsen för att börja resan hem igen. Kommer sakna den fjanten :(

Efter att jag kom hem från det blev det lite frukost och Grimm. Va fortfarande trött så jag tog en liten tupplur på 30 minuter. Känner fortfarande att jag är trött men mycket bättre än vad jag var imorse. Blir tidigt att lägga sig ikväll. Kommer bli en inlägg lite senare om hur helgen var + bilder!
 
 

Hemåt!

Anledning till att det vart väldigt kass uppdatering beror på att jag har alltid hittat på saker och knappt vart på ställen där wifi vart tillgängligt. Tänkte dock göra en liten snabb uppdatering! Vi är nu påväg hem och har precis kommit över gränsen, helgen har varit perfekt! Både fint väder och upplevt roliga saker. Kommer bli ett mer ingående inlägg antingen när jag kommer hem ikväll eller imorgon när jag är lite mer utvilad hehe ~ 

Vi ser så sletna ut så det fick bli en bild på Johannas milkshake ~

På bussen 🚌

Har suttit i några timmar på bussen och borde passera borden om en liten stund. Vi kom iväg senare än tänkt då bussen va ca en halvtimme sen. Va regn och rusk så när vi väl kom på bussen var det väldigt skönt att sätta sig och slappna av på riktigt. Kvällen innan hade Johanna fixat lite mackor och frukt som vi skulle ha med oss, så det fick bli vår frukost, mums var det! Tyvärr fanns det inget kaffe på stationen så vi fick vänta till första stoppet innan vi fick oss varsin kopp hehe. För tillfället spenderar jag min tid med att skökolla på filmen som visas, dock tröttna jag och kände att det är dags att ta upp min bok och läsa lite :D   

Känner även hur min hals har börjat göra ont, kände av det redan imorse, hoppas verkligen att jag åker på en förkylning (!!) mitt värdbarn har haft förkylning hela veckan så det skulle ite förvåna mig om hon snittat mig, nåväl sitter och stoppar i mig halstabletter jag fick köpt! Dock funkar det väl lite halvdant hehe, men ska inte klaga inte riktigt vart sjuk de senaste månaderna jag varit här, någon gång får väl bli den första! 




Vardagshjälte!

Alltså lyckan! Jag åkte från huset lagom tid, hade kunnat åkt tidigare såklart, men som vanligt blev jag stressad innan vi skulle åka så jag började virra runt lite. Väl påväg så varslet vägstopp, troligen en olycka. Så vi fick vänta och vrida innan vi still slut va på väg igen och då hade vi förlorat ca 5-10 min. Jag började bli lite smått stressad då klockan tickade och jag var tvungen att köpa biljetter när jag kom fram. 

Väl framme hade jag endast 2-3 min innan tåget skulle gå, jag halvsprang då mina nya byxor är liiiite för stora haha. När jag kom fram till tåget insåg jag att jag hade mindre än en minut på mig att fixa biljett. Jag frågade en konduktör om de kanske kunde vänta så jag hann köpa biljetten snabbt, hon sa att de tyvärr måste åka så fort hon får klartecken. Så jag sprang och klickade snabbt som attan på skärmen och handlade snabbt som fan. Ryckte åt mig biljetten och insåg att dörrarna var stängda och igen va ute, jag sprang och kollade längs fönstrens och dörrarna för att se om något va öppet, men inte det. När jag ser att tåget börjar rör på sig blir jag frustrerad och känner hur tårarna bränner bakom ögonlocken, nästa tåg skulle gå en timme senare och jag skulle missa de andra tågen i NY. Jag börjar gå tillbaka när jag ser att tåget plötsligt stannat och en dörr öppnas, jag springer på och sätter mig ner, alldeles rödflammig. 

När konduktören sedan går förbi ser jag att det är samma kvinna från tidigare, jag inser att det såklart va tack vare henne som jag kom på tåget. Jag tackade henne fler gånger om och hon ler, ger mig ett papper och säger "You're welcome"

Åter igen, TACK SÅ MYCKET. Du är min vardagshjälte!  





Snart bär det iväg ~

Då börjar man bli nervös! Som vanligt haha. Ska åka om en halvtimma för att ta tåget in till New York, ska sova över hos Johanna och sedan imorgon beger vi oss mot Kanada! Läste igenom mailet flera gånger och gått igenom väskan så allt viktigt har kommit med, speciellt papprerna som ska med, har jag med fel så släpper de inte på mig på bussen. Så det gäller att vara mer än 100% säker. Läste även att de bussarna vi ska åka med har wifi, eller ja, tydligen har några det. Så det blir lite som lotteri, får se om vi vinner! ;) hehe. Om inte så har jag äntligen fått köpt den sista boken i Divergent-triliogin, kommer troligen att läsa den vare sig jag har wifi eller inte, är ju trots allt 6 timmar vi ska spendera på bussen! Va och shoppade en sväng med Andrea tidigare idag, och då fick jag även köpt mig ett par nya jeans, då de andra har gått sönder, som vanligt!
 
Nu ska jag gå och kolla igenom min väska en sista gång innan den stängs, kanske slänger in ett kort meddelande innan vi åker hemifrån imorgon. Kramisar ~
 




 

Dinner!

Nu blir de lite svensk lunch fast till middag istället. Min värdmamma har gjort sin hemmagjorda ärtsoppa och jag ställde mig och gjorde pannkakor nu under kvällen. Mitt ena värdbarn åt glatt pannkakor, med min andra tog både och, kändes bra! Ikväll är det även dags för ett au-Pair möte ~ får träffa Andrea då! Yay :D 



Låg uppdatering!

Anledning till att uppdateringen varit såpass låg under helgen är att det har hänt lite oväntade saker. En kompis till mig fick problem med värdfamiljen och fick stanna över hos mig osv. Helt galet! Allt är mycket bättre nu iaf. Träffade även Tj och Dea igår imorse för frukost och myste till det. Tj skulle på semester nu i en vecka, sedan ska hon tyvärr hem till Österrike igen :( Dock pratade vi om att ses i London om nått år, hoppas på endast ett år! Men vi får se. Känner mig glad idag, woho! Påväg hem från lite ärenden denna morgonen hör jag "Dancing Queen" med ABBA på radion, slår på högsta volym och vevar ner rutan lite och skriksjönger för kund och fosterland haha! Känner även hur det börjar lukta sommar, love it ~
 
 
 
 

Ice Cream Magic

Som jag skrev för några inlägg sedan så har jag köpt denna "coola" produkt, badumtiss! Där fick jag till det... eller inte, haha. Häromdagen testade jag iallafall denna för att se om det verkligen funkade eller om det bara skulle bli en enda röra. Jag ska vara ärlig och säga att jag gillar den, det blev inte "genomfryst". Men smaken var det inget fel på, skulle dock säga att det blev lite mer som en milkshake. Men det va absolut värt de 5 dollar jag la ut för den hehe ~





 
 

Händelserik dag..

Eller kanske inte! Beror på hur man ser. Träffade Tj lite snabbt imorse då jag ska förvara hennes väskor medan hon åker på semester, direkt efter det åker hon nämligen hem till Österrike igen, kommer sakna min turtle :( men får hoppas på att vi ses snart igen! Sedan satt jag och klurade lite vid datorn, sedan var det dags att plocka upp tjejerna. Kort därefter åkte vi till tandläkarn och sedan hem igen. Gick på en zumbaklass ikväll, woop! Har tagit den klassen en gång innan, och jag gillar den! Har ett jäkla tempo, men det är rolig koreografi och bra låtar. Sedan snabbt in i duschen för att sticka iväg igen för möta upp Tj och Andrea + hennes familj. De är här och hälsar på, och hon ville väldigt gärna att vi skulle få träffa varandra. Blev en mysig pratstund innan det var tyvärr dags att dra sig hemåt. Kom hem för ca 45 minuter sedan och nu ligger jag nerkurad i sängen redo för att somna när som helst! Gäller att gå och lägga sig när man går upp 6.00 varje morgon! 
 
~ Cuties ~

Jessica AuPair Fjant

Min blogg om mitt AuPair-år i USA!

RSS 2.0