Resultatet!

Snööö snööö snööö! Ja nu snöar det här igen. Ska jag vara ärlig så är jag nog den enda som blir glad av att se snön falla haha. Vintern är min favorit årstid så det måste vara därför. Dock förstår jag inte varför skolorna här stänger så fort det kommer lite snö, måste väl vara att de är så ovana. Men detta resulterar i att mina värdbarn troligen kommer behöva gå i skolan under kommande lov, tycker synd om dem, jag hade själv inte gillat det :(
 
Nåväl, tänkte även visa min nya frilla! Det är så himla kort (enligt mig)! Är lite smått ovan, men jag älskar det samtidigt. Jag har även alltid gillat lugg, tycker det blir en söt liten "touch", så det va faktiskt lite random att jag klippte det så. Jag ångrar mig inte! Även om jag saknar mitt lååånga hår som nästan nudda rumpan. Får spara ut men klippa lite oftare så blir det inte lika slitet iallafall ~
 
 
 
 

Hejsan Banansvejsan!

Detta är en sådan dag där jag inte har något speciellt intressant att skriva. Men vill ändå försöka uppdatera så ofta som möjligt. Igår blev en latdag, satt hemma vid datorn och gjorde inte så myckt. Fick skypat lite med några kompisar och familj. Märkte igår att jag fick lite smått hemlängtan när jag pratade med mamma och pappa, dock vet jag att jag kommer träffa dem snart igen, jag vill verkligen ta vara på tiden jag har här nu för som sagt så kommer jag åka hem till Sverige igen och chansen är inte stor att jag åker tillbaka de nästkommande åren. Jag kommer dock att komma tillbaka någon gång, tycker om landet och vill såklart träffa min värdfamilj, kommer hålla kontakten med dem. 
 
Ringde även för att boka tid till klippning idag (min mamma kommer bli stolt höhö!) dock svarade dem inte, men jag lämnade namn och telefonnummer så de kommer troligen ringa mig senare idag eller imorgon. Senast jag klippte mig va ju ett tag sedan, så är ju dags nu haha! 
 
Kort uppdatering om vad som händer, kram fluffisar ~
 
~ Random bild från när jag och min familj va i Philly ~

Time with Turtles ~

Hade en mysig fredag + lördag med min turtles! I fredags möttes vi och tog lite kaffe ihop och styrde hem till Andrea för filmkväll! Det blev Despicable Me 2, den kan man verkligen se om och om igen. "Lipstick Teaseeeeeer!" Haha. Sedan bestämde vi oss för att lite random åka in till Philly och strosa runt. Det blev att vi gick upp tidigt för att hinna med 8-tåget. Vi va inne runt 9-tiden, vi begav oss mot South-street för att fönstershoppa lite men passade även på att få lite frukost, vi hann bara med lite snabbt på tåget, ett äpple och en energibar. Det va ett äkta amerikanskt diner, det va som att kliva in i en annan tid. Möblerna och musiken va helt underbara! Det fanns t.o.m. små jukeboxes där man kunde välja vilken låt man ville skulle spelas! Tyvärr spelades aldrig vår, var nog alldeles för många låtar för oss. Men vi hade det rikitgt mysigt ändå! Vi promenerade sedan runt där i det fina vädret, va tvungen att ta av mig min kappa, känns som våren har börjat smyga sig in, även om det endast är februari! Käkade senare lunch i China-town och fjantade omkring. Tittade sedan på Frozen eftersom Laura inte sett förut, inte ok! Det va vi ju tvugna att ändra på. Och nu sitter jag här hemma och ska snart nana. Tror vi även kommer ses imorgon och kanske shoppa lite. Peace out ~
 
 
 

Bananpannkaka, yummie ~

Har gjort detta innan, men inte här i USA, och för första gången så blev resultatet väldigt bra! Såg ut som små plättar. Skulle haft mer keso dock, annars supergott. Rekommenderar starkt, enkelt att laga och übergott! :D Har spenderat största tiden utav dagen att titta på en ny anime jag börjat med. "Dangan Ronpa", bygger på ett spel och är sååååå himla bra, känner mig helt fast. Tyvärr är det endast 13 avsnitt, snart klart med den, startade igårkväll haha. Handligen är att 15 ungdomar blir inlåsta i en skola, de kommer få spendera resten utav sina liv där med ingen kontakt till omvärden om inte.. de mördar någon utan att åka fast. Rekommenderar även denna ~
 
 

Tack för en knäpp men bra helg!

Häromdagen begav jag mig hem från Johanna efter en awesome helg, trots de negativa som hände så va den ändå lyckad! Vi hade kul och det är för mig det viktigaste. Men jag hann aldrig skriva om vad vi gjorde i söndags, hände lite smått och gott då med! Dagen började med sovmorgon och en god frukost, vi tog det lugnt och pratade igenom vad vi ville hitta på, det blev bestämt bio och lite shopping! Väl när vi gett oss iväg kom Johanna på att det shoppingcentret vi skulle besöka skulle ha en fullproppad parkeringsplats, nu undrar ni kanske varför, jo under söndagar är många saker stängda i ett utav de gränsande staterna, så alla kommer därifrån då inget finns att göra. Jag tänkte att äsch det löser sig! Men Johanna hade rätt, jisses vad bilar! Det va verkligen galet, bilar hade parkerat där plats fanns, även om det inte ens va en parkeringsruta. Folk hade t.o.m. parkerat vid en stopp grej så man va tvungen att backa ut, helgalet som sagt. Jag skojar heller inte när jag säger att vi åkte runt i en halvtimma och letade platser, där gick lagom gott med bensin haha..
 
Men! Så när vi kör in på rad ser vi att en bil ska börja backa ut, vi ställer oss fint på höger sida så bilar som vill köra förbi kan göra det, såklart så kommer en jävla idiot bil och ställer sig precis till vänster om oss så bilen som ska backa ut inte kommer ut där utan måste backa åt andra hållet, vilket leder till att bilen brevid oss slinker in och tar vår plats, jag och Johanna kokade av ilska. Hur kan man ha mage att göra så?! Vi hade även satt på blinkersen för att folk skulle se att vi väntade på platsen. Nä usch. Fega som vi är så sa vi heller inte till dem. Men turen verkade ändå vara lite på vår sida då en bil på samma rad började backa ut. "Ut och ta platsen för fan" sa Johanna lite argt, vilket jag förstod henne för vi båda va väldigt irriterade. Så jag sprang ut och ställde mig mitt på platsen så fort jag fick chansen, ingen skulle minsan få vår plats nu! Dansade smått en segerdans när vi va helt hundra att platsen var vår. 
 
Väl inne i shoppingcenret styrde vi oss rätt mot bion och köpte biljetter, det blev lite spontant filmen "About last night" som förövrigt va riktigt rolig och gullig. Käkade lite lunch på något pannkaksställe och shoppade runt lite. Filmen avslutade kvällen och tog lite "nattamat" och drog hem. 
 
 
 

Bilder från skiddagen!

 

"Detta kommer bli ett intressant blogginlägg"

Jag vet inte var jag ska börja.. haha. Man blir alldeles full i skratt. Rubriken är ett citat som Johanna sa när vi började bege oss hemåt, och hon hade rätt! Vi hade iallafall bestämt oss för att åka skidor över dagen då det fanns ställen väldigt nära oss! Vi gjorde oss redo runt 10-tiden och begav oss till "skidorten" som låg endast 40 minuter bort, väldigt bra tyckte vi. När vi väl anlände kändes det inte ens som att man kunde åka skidor där, vi parkerade och gick en liten bit fram till uthyrningen. Systemet va lite skumt, man betalade allt först och sedan gick man för att få skidor, pjäxor etc. Men vi betalade glatt och gick vidare. Fick våra hjälmar och gick vidare till pjäxor, det är nu den första jobbiga delen börjar.
 
Jag tog ett par pjäxor i min storlek och tog på mig den, men inte till min förvåning så kunde jag inte knäppa dem (behöver oftast ha vidare pjäxor runt vaden) jag fick traska dit igen och byta, denna gången sa jag att jag ville ha ett par som var vidare runt vaden. Testade och de passade ju såklart inte heller, jag provade och provade men inget funka. Frågade en som jobbade där om han kunde hjälpa mig, han försökte knäppa men de satt ju så himla hårt att bencirkulationen stoppade och benen smått domnade bort. Jag sa att det inte funkade alls. Hans svar till mig var: Min boss säger att om det är trångt så ska man ut och åka, in och vila, och sedan ut igen och göra denna procedur om igen. Jag kände verkligen hur sur jag var, ska jag behöva spendera den dyra tid som jag betalat för att sitta ner för att mina fötter är helt avdomnade? Absolut inte. Jag lämnade tillbaka pjäxorna, vi bestämde oss för att dra oss hemåt istället.
 
När vi lämnade in våra hjälmar så frågade killarna (riktigt snälla och söta!) som stod där vad som var fel, vi berättade och de hämtade sin boss. Vi fick ännu en gång förklara vad som var fel och hon gick in för att själv hitta rätt pjäxor som passa. Hon hittade ett par som de hjälpte mig i, de satt precis lika dåligt som innan, benen domnade av. Efter många om och men så sa även hon samma sak som killen.. jag var så himla irriterad. Men jag orkade inte argumentera emot, jag hade vant mig smått och tänkt att jag ger det en chans, vi var ju trots allt redan där. Vi åkte ut och så fort jag fick på mig skidorna lände jag hur istadigt jag va. Dels va det säkert för att jag aldrig åkt på just dessa skidor, men största anledning var nog för att jag inte kunde böja benen knappt, smärtan va outhärdlig, men jag stod på mig. Vi hoppade i liften, den hade börjat rosta rejält, men inte har den blivit utbytt, bara att måla på en fräsch blå färg ovanpå.. suck.
 
Vi åkte i ca 1,5 timme, jag kan inte säga att jag njöt, jag hade ingen kontroll på benen då jag inte kunde köra fullt ut, rädd att om jag skulle ramla skulle inte pjäxorna utlösas och att jag skulle skada mig rejält. Vi tog en lunch paus med banan, våfflor och varm choklad, det va mysigt! Vi hade även fjantat oss i backen och tog massa fina bilder, tänkte ju att vi ändå kunde passa på. Efter den mysiga lunchen bestämde vi oss för att ingen utav var särskilt sugna på att åka ut igen, så vi gick ut för att ta våra skidor och lämna in dem. När jag närmade mig stället där vi "parkerade" våra saker så står Johanna redan och skrattar, jag förstår ju såklart inte varför men när jag kommit fram så förstår jag exakt varför. Mina skidor va borta, kvar va mina stavar. Ilskan bubblade i mig och jag fick nog, svärorden rullade på och vi fick ju gå in med ett nnytt problem. Som tur va hittades skidorna snabbt och vi kunde lämna in allt, jag berättade igen allt som skett och ville ha pengarna tillbaka. Vi fick gå till disken som vi betalade allt vid, till min glada förvåning så fick jag alla pengar tillbaka. Vi lämnade det så fort vi kunde, eftersom inte Johanna fick sina pengar tillbaka så delade jag med henne, kändes ju drygt för henne som betalat fullpris och knappt åkt något.
 
Dagen avslutades iaf hemma i soffan med lite vin och goda ostar! Slutet gott allting gott. Jag kan ju iallafall rekommendera att INTE åka till detta skidställe. Dåliga liftar och okunnig personal.
 
 

Hearts and Hooves Day <3

Som det flesta är medvetna om så är det ju Alla Hjärtans Dag idag. Yaay! Personligen så både hatar och älskar jag denna dag. Mina anleldingar till varför jag hatar den är just för att media etc sprider ut budskap om att man ska ha någon under AHD, att man måste ha någon. Vilket är synd, då väldigt många som är singlar sitter där ute och är deppiga för att alla söta par är ute på middag, bio or whatever. Jag tycker att man som singel inte ska bry sig, lägg inter ner tid å att deppa, hitta på något med vänner eller bara mys själv, är lika trevligt det! Till varför jag älskar denna dagen är för den är bara übersöt, I can't deny it. Alla hjärtan som är överallt, kärleken flödar osv! Jag hade inte planerat att fira denna dag speciellt mer än att visa kärlek till nära och kära. Så plötsligt imorse när jag satt vid datorn kommer mitt ena värdbarn in med en rosa liten påse, som hennes mamma hade fixat hehe, i den låg lite choklad och några små söta presenter. Så himla gulligt! Är inte van vid att få saker under denna dag så jag blev glatt överraskad! 
 
Om någon timme ska jag även träffa Johanna och käka en awesome middag i New York och imorgon ska vi troligen (om vädret är med oss!!) åka skidor, wihhooo! ~
Kärlek till er alla där ute! <3
 
 

Vi ses snart igen!

Nu är det några dagar sedan min lillkusin åkte hem, gick ganska bra att säga hejdå även om det föll några tårar när jag satt mig i bilen och kört iväg, tack vare dagens teknologi så chattade vi när hon satt på flygplanet och vi har även hunnit skypa några gånger. Vi kommer ju även att ses om bara några månader så inget att vara ledsen för! De dagarna som jag inte har bloggat om tänkte jag skriva lite kort om nu och lägga in lite bilder! Vi besökte ju New York och hittade på lite annat de sista dagarna. 
 
Fredagen åkte vi som sagt in till New York, vi åkte bla upp i Empire State Building. Va jättekul, dels för att jag inte vart uppe där innan men även för att vädret va fint och vi hade en riktigt fin utsikt! Vi såg även Frihetsgudinnan där uppe, riktigt kul. Träffade även på ett par svenskar där uppe som vi snackade lite med. Sedan ville jag ju såklart visa Malin den japanska bokaffären som ligger där. Vi promenerade runt och bara hade det mysigt. Malin ville även se den väldigt smala byggnaden som finns i downtown, så dit gick vi också. Blev väldigt mycket promenader, men är ju så i NY! Roligare att gå än att ta subwaysen, då ser man mycket mer och upplever allt.
 
Under lördagen träffade vi Andrea och en ny aupair som tillkommit i vår grupp, Laura! Vi åt sushi och hängde helt enkelt. Åkte sedan till ett köpcenter där det blev lite shopping, Malin fick köpt sitt efterlängtade Ps4 så hon vart glad! Kvällen avslutades hemma hos mig där vi såg en mysig film om en blind kille som ville hitta kärleken, tack vare den fick jag en låt på hjärnan som jag inte kan sluta lyssna på haha! "Suddenly I see" heter den.
 
Söndagen köpte vi amerikanskt godis och fikade, en mysig dag innan Malin skulle åka hem helt enkelt. Senare under dagen åkte vi även och käkade på ett ställe som heter Chili's, gott och trevligt var det! Sedan packades det och vi såg på The Walking Dead. Dagen efter hade vi inte så mycket tid att göra annat än att äta frukost och plocka ihop det sista. För att summera allting så hade vi en riktigt bra vecka ihop! Längtar verkligen tills vi ses igen :D
 
 

South Street och skånska (?)

Jag och Malin åkte in till Philadelphia idag för lite shopping och även promenera runt där. Vi letade oss fram till South Street där de flesta "ungdomar" sägs hänga. Finns massa små mysiga affärer och cafér där. Vi fann några fynd och tog en liten fika. Större delen utav dagen har vi även pratat skånska, jag har verkligen ingen aning om varför det bara blev så haha! Är det inte engelska så är det skånska, får sluta upp med det, annars kommer min svenska vara helt fel när jag kommer hem igen! xD Imorgon åker vi till NY och får se vad vi hittar på där!
 
 
 

6 månader har gått ~

I Söndags va vi ju ute och shoppade, på kvällen där efter blev det sedan bio för vår del, I Frankenstein. Ganska najs action med övernaturliga väsen, perfekt för mig! Dock kan jag väl tycka att den va lite "B", men helt klart värd att se! Dagen efter, alltså i Måndags, så blev det att vi stannade hemma och myste med massa filmer då vi iprincip va helt igensnöade haha! Vägarna va inte plogade så man kunde inte ta sig någonstans.
 
Tisdag kom vi iväg och käkade på amerikansk diner, blev amerikanska pannkakor, omelett med ost, kaffe (såklart!) etc. Va kul att ta med Malin dit, har varit där en gång innan och trivdes riktigt bra så ville såklart visa henne stället. Efter denna mättande frukosten åkte vi vidare till den närliggande parken och promenerade samt massa bilder, efter gårdagens snöstrom så låg all snö väldigt fint ute och de va helt enkelt en perfekt fotodag. På kvällen åkte vi och träffade Andrea på starbucks. Meningen va att vi skulle haft ett aupair-möte, men många utav aupairerna i vår grupp har aldrig kört i snö och det va ganska så rejält med snö, så det ställdes in. Men jag ville både att Malin skulle få träffa Andrea, samt att få träffa henne själv, så vi slog henne en signal och möttes! Vi hade superskoj och pratade även om att ses på lördag i NY! ~
 
Så kommer vi till Onsdag, va exakt 6 månader sen jag lämnade Sverige för detta äventyr, så jag hade ju tänkt skriva om det osv! Men. Vaknade upp på morgonen av att ljuset inte funkade och att det va ISKALLT i huset, det hade vart en isstorm kvällen/natten innan, så strömmen gick under natten. Vi spenderade en stor del till att försöka hålla oss varma och underhålla oss själva. När min värdmamma sedan kom hem så drog större delen utav oss till ett shoppingställe, dels för värmen men även dels för att hitta på något kul! Vi hade det jättskojsigt och fick shoppat lite smått och gott. Sedan när vi kom hem så hade strömmen kommit tillbaka (yaaay~) men vi käkade ändå middag hos barnens mormor som tyvärr fortfarande inte hade någon ström. Men det gjorde det bara mycket mysigare, vi alla satt i tv-rummet på golvet med massa ljus tända och pratade om allt mellan himmel och jord. 
 
Som jag skrev så har jag ju vart här i 6 månader nu, och det känns väldigt skumt! Jag minns hur jag i början tyckte att tiden gick väldigt långsamt, men att jag samtidigt tyckte det va kul, allt va så nytt, alla nya människor, allting helt enkelt! Men nu känner jag verkligen att tiden flugit förbi det senaste, snart är det inte långt kvar tills jag tar mitt pick och pack och flyger hem till mitt kära Sverige med massa saknade människor. Dock ska jag absolut ta vara på det sista halvåret jag har kvar här, för detta är ju verkligen en "once-in-a-liftime" grej!
 
Jag och Malin tänkte nog dra in till Philadelphia idag, vi får se! 
Kramisar till er alla ~
 
 


Shoppingdag ~

Blev skön sovmorgon idag, jag och Malin drog sedan ut för en liten shoppingrunda! Först blev det Barnes&Noble, sedan käkade vi lite lunch på Tacobell, var ju tvungen att introducera henne till det ;D hon fick även besöka Hot topic för första gången, blev lite shopping för oss båda. Och nu sitter vi och dricker lite Starbucks, nom nom ~ 



<3<3

Nu är hon här, så himla glad är jag! Blev kramkalas och massa skratt, fast vi försökte vara så tysta som möjligt då klockan va över 23 här hihi. Fick lite julklappar och godis, yes! Imorgon blir det lång sovmorgon och slappdag, snacka om allt möjligt och softa helt enkelt. Malin har inte fått sova så mycket då det har varit en lång dag så det tar vi igen nu. Godnatt gott folk!
 
 

Snart är hon här..!

Sitter och pratar med en lite smått irriterad Johanna. Hon skulle på resa med två tyskar, men något kom ivägen så hon inte kunde komma iväg, och nu vägrar tyskarna att betala för sina bussbiljetter till Johanna? Hur barnsliga får man va, de vägrar inse vad hon skriver heller. Tröga människor det finns. Nog om det.
Sitter och väntar spänt på att Malin ska anlända, hon sitter i bilen på vägen hit och kan komma när som helst, wiie! Sängen är färdigbäddad och är taggad för en awesome vecka med min lill-kusin! Vet också att hon har med sig svensk choklad till mig, finally haha! Fick käkat lite dock när min familj var här, men nu ska jag få min alldelles egna mums ~
 
 

Bilder från Orlando - del 3

 

Bilder från Orlando - del 2

 

Bilder från Orlando - del 1

Är så himla många bilder jag vill lägga upp så det får nli i tre olika delar! Här kommer första delen ~

 

Jessica AuPair Fjant

Min blogg om mitt AuPair-år i USA!

RSS 2.0