NOT OK!

Alltså åh!! Vad är det för fel på mig idag? Har lyckats försova mig två dagar i rad. Detta är INTE ok! :( värsta är att jag lägger mig runt samma tid som jag brukar, ska gå upp vid 6 som vanligt. Vet inte vad det är, min värdpappa tror att det har att göra med att vi ställt fram klockan en timme, men det är ju flera veckor sedan vi gjorde det! Neh, skärpning Jessica! Vet heller inte om mina värdföräldrar är besvikna/arga på mig, de har nämligen inte sagt något direkt, när jag sa förlåt så sa de att det va ok. Hoppas verkligen att de menar det. Men som sagt, bara att börja på ny kula. Jag ska testa en ny metod där jag lägger min klocka på golvet på andra sidan rummet, så jag måste kliva ur sängen för att stänga av den haha. Får hoppas det hjälper bättre! ~
Fluffy hugs to all of you! :3
 
 (ej min bild!)

Helgen med turtles ~

Denna helgen har både varit upp och ner. I fredags hade jag bestämt med mina turtles att se filmen "Divergent", vi har alla (förutom TJ) läst boken, så att se filmen skulle bli väldigt intressant. Min värdfamilj åkte nämligen till några släktingar och skulle spendera helgen där. Så jag hade heeeela huset för mig själv! Vi inledde kvällen med att åka och käka på en närliggande kina restaurang, en av mina favoriter! Drog oss sedan vidare till shoppingcentret där bion håller till. Eftersom en del utav gänget jobbade enda fram till 20.00 så valde vi att titta på en bio som började 23:45, och filmen va 2,5 timme lång.. hehe! Kan ju säga att vi inte var hemma förrän runt 02.30-03.00. Men det va det totalt värt! Va knappt någon i biosalongen trots att det va premiärdagen, dock antar jag att det inte var så många som va sugna på att gå på bio mitt i natten ehe. Som både jag och Andrea sa, så ger vi filmen 7/10 cupcakes (det där med cupcakes la jag till nu mehe). Den va bra "over all". Musiken var AWESOME, och de flesta skådespelarna va perfekta för rollerna! Men man blir ju alltid besviken när det klipper bort småsaker, eller t.o.m lägger till saker som ej va med i boken! Nåväl, nöjda va vi iaf!
 
Dagen därpå sov vi ut och åkte sedan till ett mysigt frukostställe som inte ligger så långt ifrån mig, fullpackat med folk! Men tog inte mer än 5-10 att få ett bord. Vet inte om jag har bloggat om detta stället innan, besökte det nämligen med Malin när hon var här! Efter den mumsiga frukosten begav vi oss till samma shoppingcenter som vi besökte kvällen innan, då de hade ett litet Divergent-event. När man kom in fick man en liten "goodiebag" med plancher etc. Vi fick även välja små pins med den "falang" vi kände att vi passade i. Kan ju inte säga att jag egentligen hör hemma i Dauntless ("De tappra") men skulle nog valt dem eller Amity ("De fridfulla") om jag levde i den boken hehe. Vi spenderade några timmar där och fick köpte varsin bok och fick en t-shirt på köpet, så värt!
 
Efter detta hade klockan hunnit bli runt 15.00-16.00, och då var det dags att bege sig hemåt, då de var tvugna att åka hem. TJ skulle jobba på kvällen och de andra ville nog gärna hem och bara softa, helt förståeligt! Jag spenderade resterande tid med att bara softa och käka glass och godis :3 Söndagen va inte speciellt intressant, tvättade lite kläder och småstädade efter oss tills familjen kom hem senare under kvällen. 
 
 

NU MÅR JAG BRA

Min vecka startade dåligt och jag har inte vart på topp, tills idag..! Hämtade mina värdbarn i skolan, och eftersom det tydligen är"First day of Spring" idag så ger Ritas ut gratis waterice! Så vi stack dit och fick det gratis, mmm! jag tog en annan smak, blev "blue raspberry". När vi kom hem gick jag ut för att hämta posten och där hittade jag ett grönt paket... MED CHOKLAD OCH (ÅHH ÄLSKADE) DAMMSUGARE! <3 så lycklig!! Tack Annika och Malin!! <3 bästa kusiner! Är även på gott humör för att jag imorgon ska få träffa mina turtles!  Wiiie ~ 

(anledning till att jag blev extra glad för dammsugarna är för att jag har haft ett sådant sug för dem de senaste månaderna!!)

10 timmar lektion

Eller ja inte direkt! Läraren jag har är väldigt chill och inte så strikt med tiderna.

Igår kväll har jag inte hunnit berätta om, så det tänkte jag göra nu! När jag väl kom hit så va jag nervös. Jag menar, vem är inte det lixom. Vi fick rumnyckeln och begav oss sedan direkt till lektionerna som jag skrev. Lektionen va riktigt kul, det va så intressant och man kände sig verkligen delaktig! Efter det så  tog jag följe med två svenska tjejer för att leta upp våra rum. Väl där började jag packa upp och bädda etc. Valde översta sängen hehe, kom dock på sedan att personen jag skulle dela rum med kanske hellre ville sova där, det slutade bra iaf, Sedan kom två tjejer jag hade pratat med innan in och små snackade lite. Efter kanske fem minuter utbrister den ena tjejen; Is that a tardis hoodie that you're wearing?! Sedan flöt allt bara på, vi satt upp nästan till midnatt och bara pratade om allt möjligt, när vi väl skulle sova så fick vi verkligen hålla oss från att skratta för vi var så trötta, skrattade åt att vi gäspa osv haha, skummisar är vi. 


Idag har vi haft lektioner större delen utav dagen och det har varit superkul! Det började med att vi satt och diskuterade och såg lite videoklipp och diskuterade mera. Vi fick sedan börja med att bygga våra "hemsidor". Jag skulle nog säga att det påminner mer om bloggar, då vi använder wordpress, men det är skoj! Ska visa upp den imorgon. De sista timmarna efter middagen så såg vi på en film, "Catfish - the movie". Så himla intressant är det, och tragiskt. Sitter nu och chillar och snackar och käkar snacks haha. Imorgon bär det tyvärr av hemåt, som tur är bor tjejerna jag kom nära runt om NY! 



Framme!

Kom hit i en typisk skolbuss, yes! Har ju bara sett dem men aldrig åkt med en. Väl franme på skolan fick vi en mapp och lite middag, och nu är det dags för 3 timmars lektion, hoppas att det ska bli riktigt kul :D får uppdatera mera sedan efter lektionen. Alla är trevliga och jag har även träffat på några svenskar. Vet dock inte vem jag ska dela rum med ännu, blir att se ikväll, spännande hehe.



Helgkurs på Long Island ~

Sitter här med en kopp kaffe och tar det lite lugnt innan det är dags att börja röra på sig. Om nån timme ska jag börja resan för att ta mig upp till NY och vidare, ska bli riktigt kul! Men jag är såklart nervös. Man vet ju aldrig vad som kan hända, vilka folk som ska dit osv. Jag hoppas ju såklart på att få bra kontakt med någon, men det kan man aldrig veta säkert. Kursen jag ska gå heter "Enhancing your Digital Lifestyle", jag kände att detta kommer bli en perfekt och rolig kurs för mig, kollade på vårat schema och imorgon kommer vi att ha lektion från 09.00 till 21.00, helt galet haha! Får hoppas att man får någon liten rast där imellan. 
 
Jag är nästan färdigpackat och ska bara småplocka det sista, laddare, mobil osv. Jag vet inte varför, men jag blir alltid så himla nervös innnan jag ska åka med kollektivtraffik, är rädd att jag ska missa mitt tåg, eller hoppa på fel och hamna helt knasigt. Har alltid vart så, t.o.m när jag skulle till skolan hemma i Sverige så hade jag alltid i bakhuvudet att jag kanske missar bussen, hände sällan dock haha ~ Sedan hatar jag att stressa, hade egentligen tänkt gå på Zumba idag men jag kände att det kommer ta upp för mycket tid, mitt värdbarn har även halvdag idag vilket inte gör saken bättre. Så fick tyvärr skippa det idag :(
 
Gissa vad jag gjorde igårkväll...? Hehe, minns ni att jag skrev om en bok för någon dag sedan? Jag kunde inte hålla mig och så jag åkte iväg och köpte bok två "Insurgent", tyckte att det skulle bli perfekt för resan, då jag ska spendera några timmar på ett tåg. Yay! 
 
 

Walmart

Besökte idag för första Walmart, inte så att jag har vart här mer än sju månader, vet inte varför men har bara inte blivit av. Redan innan man kom hit så hadem an ju hört talas om Walmart, så det va ju verkligen något som jag ville åka till. När jag kom dit så påminde lite smått om ett litet Gekås, men ska man välja mellan de två så är Gekås min favorit såklart, haha! Men jag hittade lite saker där så det va absolut värt att åka dit. Inte så att jag slet särskilt mycket för att ta mig dit, ligger ca 10-15 min bort, allt i USA ligger ju nära typ. 
 
Mina inköp blev ett par jeggings, har nämligen endast två par byxor och det ena paret sitter inte bra. Så detta var jag verkligen ibehov utav haha! Choklad inför imorgon, då jag som sagt ska iväg på kurs. Skriver mer om det då :D Sedan kunde jag ju inte hålla mig borta från ponys, så några sådana blev det också, tihi. 



Semla!

Ja, jag vet, jag är lite sen med att ha gjort semlor hehe. Bakade själva Bullen förra veckan men hade ingen vispgrädde, så när jag testade att sätta ihop fyra bullar med sådan sprutgrädde så gick det åt skogen och bullarna glömdes smått bort, men nu har jag äntligen fått dem fixade! Jag hoppas att de ska smaka bra, tycker att de blev lite bleka annars är jag nöjd!



Water Ice

Då har man testat något nytt, som titeln säger; Water Ice ~ Något som Philly är känt för, det och cheesesteaks hehe! Mitt värdbarn var sugen och hon tyckte väl även att jag skulle testa, tackade såklart inte nej till detta!

Jag måste säga att det är gott, lite väl sött för min smak kanske, men värt att testa! Tror detta är en perfekt efterrätt att mums på till sommarn. Jag tog smaken "cotton candy" :3



"Ett enda val kan förändra hela ditt liv"

Häromdagen avslutade jag en bok jag började med för inte alls längesedan, Divergent heter den, jag fick den i julklapp utav min käre bror. Och jag älskar den! Den är helt underbar och spännande. Ska även se premiären på den nästa vecka med "The Turtles", ohhh längtar så! Är t.o.m helt exalterad nu när jag ska se trailer på den för första gången. Måste även köpa nästa bok så jag har den till helgen, ska nämligen ha en helgkurs uppe i Long Island, måste ha något att roa mig med :3

För att kort berätta handlingen så handlar den om Beatrice Pryor som är en 16 år och lever bland De osjälviska, det är den falangen hennes familj tillhör. Men det kan ändras. När man fyllt 16, precis som Beatrice gjort, så kommer man få göra ett test. Ett test som visar vilken falang man tillhör. Dagen därpå får man göra sitt val. Man kan göra det enkla valet att stanna i sin falang, med sin familj. Eller, så kan man byta falang, en såkallad falangbytare, och betraktas som en förrädare. "Falang för blod" som man brukar säga. Chicago, staden hon bor i, är nämligen uppdelat i fem olika falanger. De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda. När väl Beatrice gör sitt test så går något snett och hennes liv är i fara. 
 
Mer än så tänker jag inte avslöja, hehe. Läs boken själva, den är überbra! Jag är även väldigt glad att jag läste den innan jag såg filmen. Det lilla jag sett utav trailern nu är att det kändes mer spännande i boken och man kunde lämna allt till sin fantasi. Såklart är alltid boken bättre än filmen, så är det. Men jag hoppas verkligen att filmen är lika bra som jag tyckte Hungergames va, när man jämför film och bok. 



Bowling!

Igår tog jag en lååång sovmorgon, det var iktigt härligt. Begav mig sedan ut för att fota med min klass. I vanliga fall har vi lektioner på onsdagar från klockan 18.00. Men då hinner det alltid bli mörkt såklart, så ingen idé att fota ute, och vårat klassrum är väl inte så där roligt att fota hela tiden. Så vi möttes i en närligande stad som har mycket fin artitektur etc. SKrev förresten aldrig vad jag tyckte om själv lektionerna. I början var jag väldigt skeptiskt, då jag märkte redan första dagen att nivån va väldigt hög och alla i min klass va 35 +, jag var ju inställd på att träffa människor i min ålder. Men nu i efterhand är jag väldigt glad att jag fortsatte, de är trevliga i klassen och trots att nivån är hög, så känner jag att jag lär mig vilket är riktigt kul!
 
Efter lektion mötte jag upp Andrea och Laura, vi hade bestämt att vi skulle åka och bowla, vilket vi gjorde! Vi bjöd även med en ny aupair som heter Tanja, vilket va riktigt kul! Har endast träffat henne på mötena tidigare, och då hinner man aldrig prata så mycket. Så jag plockade upp henne och vi begav oss till bowinghallen. Dock va det fullt när vi kom dit, så vi gick för att käka lunch och drack kaffe, mums! Sedan när klockan närmade sig 17:15 så gick vi tillbaka och fick en bana. Det va superskoj att spela, va evigheter sedan jag bowlade, kan inte ens komma ihåg när det va sist! Jag kände mig oerhört nöjd med mitt namn "The Dark Lord", mohaha. Va najs med en tredje plats också höhö, Tanja kom först, hon va en jäkel på att spela haha, flera strikes på raken! Efter det hade det hunnit bli mörkt, och mycket är stängt på söndagar så vi stod en stund ute och pratade innan vi drog oss hemåt. Jag tror minsann att vi fått en till i vårat "Turtle-gäng" hehe. 
 
 

Våren är här :D

Åkte in någorlunda tidigt för att möta Johanna i New York idag, vädret va superfint och solen sken. Kändes verkligen som att våren hade kommit till stan. Har hört att det ska hålla sig såhär några dagar, men att det ska komma snö på onsdag igen. Missta mig inte, som jag tidigare skrivit älskar jag vintern och snön! Men det jag däremot inte gillar är när vädret inte kan bestämma sig för vilken säsong det är, haha! Antingen ska de va lagom varmt och se de små blommorna börja växa sig fram, eller så ska det va täckte med ett lagom täcke snö och kylan ska va bitande kall! Nåväl.
 
Vi möttes upp runt 12-tiden och började våran promenad uppåt, vi käkade lite lunch, tyvärr fick blev vi lite smått "lurade, eller det kändes så iallafall. Det var nämligen så att vi skulle beställa från lunch-menyn, det skulle kosta ca 11 dollar. När vi väl beställde berättade då vår servitör att lunchen ej gäller under helgerna, fine lixom, så jag frågade honom vad det skulle kosta oss för en rätt från lunchmenyn till vanligt pris. Han sa runt 16-17 dollar. Vi fick vänta en stund på maten och atmosfären där inne va väldigt hektisk och inte särkild behaglig. Efter en ok lunch var det dags att betala och rätterna kostade 25 respektive 19 dollar. Inte riktigt vad vi hade tänkt oss, jag ifrågasatte detta, men det enda han gjorde va att be lite halvhjärtat om ursäkt och ingen rabatt eller något. Så ingen dricks blev det där inte! Här i USA är det ju meningen att man ska lägga dricks, i Sverige gör man det om man är extra nöjd eller liknande. Så vi var lite busiga där, hihi. Tyckte inte att de var förtjänta av den så!
 
Vi fortsatte mot Central Park och promenarade runt och solade lite. Någon timme senare tog vi sedan lite fika och tog det lugnt ett tag, mysigt att bara sitta och snacka om allt möjligt. Vi begav oss sedan för att shoppa lite och innan vi visste ordet av det hade klockan sprungit iväg och den va nästan 19.00. Så vi kollade snabbt upp tågtider innan vi gick skilda vägar, kommer troligen att ses om några veckor igen iallafall! 
 
 

Nattamat

Kommit hem från en mysig, awesome dag med Johanna! Blev aldrig att vi käkade middag, ingen av oss va hungriga haha, så fick bli lite macaroni & cheese i form av Svampbob fyrkant, yaaay! ~ mer bilder och text om dagen kommer så fort jag kommit till datorn ~



Dansa dansa!

Skönt med fredag! Betyder att man får sovmorgon imorgon och att man kan äta lite godis, yaaay! Just för att jag har varit här så har det varit extra svårt att hålla sig ifrån alla godsaker som finns. Speciellt när det finns så mycket att välja mellan. Jag har börjat komma in i att godis och sötsaker endast är för helgen. En gång när det kom på tal tyckte mitt värdbarn att jag va konstig som sa att jag bara får äta godis under helgen, här är det ju väldigt normalt att ta med sig ett litet "snacks" till skolan som bestå av chips, kakor etc. Har även dansat zumba som jag börjat gå på varje fredag, älskar det! Förstår verkligen inte att jag inte testade det hemma i Sverige, är superkul ju. Under första lektionen så mötte jag en riktigt trevlig dam som tycker jag påminner om hennes barnbarn, så himla gulligt haha. Själv påminner hon mig om en väninna hemma i Sverige som jag saknar väldigt mycket, henne jag alltid städade hos varannan vecka. Pratglad och alltid trevlig, men nog om detta! Vill inte få allt för mycket hemlängtan haha. Efter jag va där så svängde jag förbi K-mart och gick in en sväng, aldrig besökt denna STORA affär, så tänkte att någon gång får det ju bli dem första! Blev lite godis och ponys.... såklart ~
 
 
 
 

Sveeeeeeeenska

Häromdagen fick jag suget av att se massa svenska filmer, jag vet inte varför! En kompis till mig länkade en svensk film, "IRL", heter den. Elias, en sextonåring som i skolan blir mobbad, varje dag och en dag går det över styr och händelsen blir filmad och dyker upp på youtube. Den enda platsen där Elias känner sig trygg är i WoW liknande spel, där har han träffat en tjej som kallar sig "Sc4rlet". De bestämmer sig för att träffas "IRL". Superbra verkligen! Handlar om vad mobbning kan leda till osv. Värd att se. Sedan efter den filmen så ville jag ju såklart se mer, så jag kollade igenom en sida efter bra svenska filmer. Hittade en vid namn "Vi är bäst!". Tror den utspelar sig på 80-talet och handlar om Bobo, en 13 årig tjej som älskar punk och lever med sin singel-mamma som inte riktigt förstår, med sig har hon sin bästa vän Klara, lika gammal och är en sprallig men envis brud. De möts av dagliga problem och bestämmer sig en dag för att starta sitt egna band. Jag gillade såklart denna filmen också, men den hade massa scener som jag personligen tyckte va lite onödiga, det kom en scen men hade sedan inget "avslut" till det. Det var som att de va där för att fylla ut filmen. 
 
Men de är båda värda att se, speciellt "IRL".
Kramis till er alla!
 
 
 

Jessica AuPair Fjant

Min blogg om mitt AuPair-år i USA!

RSS 2.0