Massa fågelskrämmor ~

Några bilder från gårdagen! 

 

Mysig helg.

Har haft en riktigt mysig helg! Började med att jag och barnen + mormorn såg en musikal, "In the heights" hette den, väldigt intressant och bra! Sedan gjorde jag inte så mycket i lördags, åkte runt lite och gjorde lite ärenden. Dock va jag med om en liten "krock", fast det kan man väl heller inte kalla det. Bilen framför oss stannade tvärt då en annan bil framför honom stannade och svängde utan att signalera, vi träffade inte bilen framför, men bilen bakom oss va inte lika snabb och åkte in vår. Som tur va körde vi inte särskilt snabbt och bilarna hade samma höjd så det blev ingen skada. Vi blev lite smått chockade bara, och nej, jag körde inte ;) Sedan idag va vi iväg och såg massa fågelskrämmor, då den lilla staden vi var i alltid har en årlig fågelskämmar-tävling. När jag första gången fick höra om det så trodde jag såklart att det va traditionella fågelsrämmor, men inte det. De va alla möjliga figurer, såg massa minions (från filmen Despicable me) och t.o.m en som såg ut som spelet "Candy Crush" haha! Som jag förövrigt aldrig spelat *stolt*. Det va riktigt mysigt att promenra runt och fota dem och sedan besöka de små affärerna som fanns i byn, jag köpte mig en liten prydnads-sak med Halloween tema. Tog en liten fika och sedan begav vi oss hemåt, som sagt så va det en lyckad helg! Bilder kommer upp under morgondagen, nu ska jag nana!
 
Bild från lördagen, besökte Starbucks... såklart, mums!

BILDER

Lite random bilder från veckan ~
 
Nedan kan man se mina nya underbara skor! Dock inte vågat använda dem ännu hehe, kommer nog bli en sväng med dem imorgon. Testade även en intressant rätt till middag, "Chicken and Waffles" med lönnsirap ringlat över det. Det va väldigt sött, men samtigt riktigt gott! Absolut värt att testa :D
Köpte även en mugg nu under veckan och den kom idag med posten, yay! En rosa mugg med min favorit pony Pinkie Pie, passar mig alldeles perfekt! Nu vet jag hur jag kommer dricka mitt morgon kaffe, hehe. Känner även att jag inte haft någon riktigt "egen" mugg. Har tittat på den länge och nu fick jag äntligen köpt den ~ 
 
 
 

Skajp ~

Idag har varit en någorlunda produktiv dag! Började med lite god frukost på Starbucks med min favorit Pumpa-latte, mums! Sedan efter det åkte jag hem och tog det lite lugnt, fick äntligen skypat med min Ida! <3 oh så mysigt det va, har inte pratat med henne på länge så det va skönt att både se och höra henne! Sedan stack iväg en sväng till biblioteket. Tänkte att jag äntligen ska ta och läsa "Catching Fire" som är del två på "The Hunger Games", en förövrigt sjukt bra bok, och ja. Boken är SÅ himla mycket bättre än filmen. Måste ju nu passa på att läsa denna innan den kommer ut på bio! Puss och kram till min Ida ~
 
 

En del människor..

Insåg innan idag hur elaka folk kan vara. Speciellt tonåringar/barn. Mamman i min familj har berättat några saker som har lite smått förvånat mig. Har man som tonåring t.ex. på sig ett par jeans två dagar i rad så stirrar folk på dig och kanske t.o.m. lägger en kommentar. Även en annan sak som förvånade mig var då en av döttrarna ville ha en tofs till skolan (något hon inte brukar ha) så jag gick och hämtade en tofs, som råkade vara mint-grön, hon tittade på den och sa sedan att hon inte kunde ha den utan hellre ville ha en svart. Jag frågade såklart varför hon inte ville ha den färgen, hennes svar va att folk troligen skulle lägga massa onödiga kommentaren kring det. Jag blev nästan lite arg. Jag vet inte alls om barn är så hemska i svenska skolor, jag uppfattade aldrig det riktigt när jag va i hennes ålder. Iaf väl till skott. Jag var iväg och skulle köpa mig ett par nya skor med mamman och barnens mormor. Vi var inne i en affär och jag höll på att testa ett par med lite högre skaft, när jag väl fått på dem gick jag till en spegel och granskade resultatet. Då hör jag hur en röst säger; She's too obese to have them. Jag vänder mig om och ser ett litet gäng med ungdomar, det värsta är att trots att det ser att jag stirrar surt på dem så fortsätter de prata om mig och kommenterar mina kläder, som om de trodde att jag inte hörde vad de sa. Jag gick tillbaka snabbt och tog av mig skorna och ville bara ut ur affären. Jag köpte inte de skorna. Dock va det inte p.g.a. det skitungen sa, utan jag köpte mig ett par med kortare skaft ist som va snyggare. Jag blev dock sårad av det hon sa, jag blev genast osäker. Jag berättade det för min host-mamma och hennes mor och de både blev chockade och lite smått arga. För att liva upp humöret så gick vi och köpte oss varsin kaffe, jag en pumpa-latte såklart hehe. Kommer nog lägga upp bilder på skorna imorgon, nu ska jag sova ~

Hello Fall!

Har på mig mina mysiga sockar som jag fick igår, woop! De har dessutom typiska Halloween färger, så perfekt! Tänkte dra mig ut mot den närmsta staden om en stund för att handla lite schampo och sedan lite lunch, blir nog från Starbucks hehe. Får ju passa på när man har en någorlunda nära :3

Tycker även vädret börja bli mer utav min smak, kylan har börjat komma och löven ändrar färg sakta men säkert, det är riktigt fint ute! Speciellt när man kör tidigt på morgonen, kör nämligen alltid över en sjö varje morgon och nu de senaste dagarna har dimman legat över den som ett fint täcke. Ska se om jag kan lyckas fånga det på bild, verkligen jättevackert!

Övre bild: Från en lokal marknad!
Undre: MYS-SOCKAR ~
 
 
 
 
 
 

Lite ensamt.

Sitter i mörkret i min ensamhet och saknar alla underbara människor hemma i Sverige, hade vart så mysigt med en stor kram från alla. Jag är inte i vanliga fall en person som får hemlängtan, men jag får nog vara ärlig och säga att jag har nog lite nu.. Missförstå mig inte, jag älskar familjen här i USA! Det är helt underbara och roliga. Men detta är ju trots allt första gången jag är ensam. Jag är i ett nytt land jag aldrig besökt innan. Jag har heller inte riktigt klickat med au pairerna i närheten riktigt, det är dock förståeligt då jag endast träffat dem en gång. Fick ett samtal från en utav dem i söndags dock, hon ville ses över en kopp kaffe, jag blev riktigt glad! Tyvärr fick hon ett sms ganska direkt efter vi avslutat vårat samtal och hon var tvungen att jobba två timmar, lite tråkigt, men förhoppningsvis kanske vi kan ses under denna veckan någon gång iaf! :3 hon tar ju trots allt hand om FYRA pojkar under 10 år, so I don't blame her! 
 
Nu till lite roligare grejer! Har äntligen fått fixat mitt "Social Security Number", det va lite krångel kring det då jag tydligen hade fel papper med mig.. Både personalen där och jag strulade till det lite, men nu blev det fixat helt och hållet! Efter det åkte vi (barnens mormor som va så snäll och följde med mig!) till en affär som hade massa Halloween saker *scream*, älskar Halloween och tycker det är så SJUKT tråkigt att det inte är så stort i Sverige :c Där fanns iaf en massa olika prydnader med detta temat och även lite annat smått och gott! Jag köpte lite söta klistermärken med Halloween-tema (såklart... hehe). Sedan åkte vi till ett shopping center och hämtade upp en söt blus jag köpte härom veckan, gick sedan och åt lite lunch, blev något italienskt! 
 
Några av alla människor jag saknar ~

Shopping!

 

Dåligt med uppdateringarna ehe..

Tjosan!

Känner att jag måste bättre mig med hur ofta jag uppdaterar hehe! Blir lätt att man glömmer eller tänker; Äh det kan jag göra sen/imorgon. Men kände att ikväll va det dags! För tillfället sitter jag och myser framför en skräckfilm, har en trofast katt som håller mig sällskap (dock ligger han mest och snarkar... hehe)

Idag har jag varit iväg på en "farmers-market" och handlat lite mat från lokala "bönder". De har tex börjat sälja massa pumpor i olika stolekar, har pratat med mamman i familjen och vi kommer att köpa pumpor för att göra "Jack 'O Lanterns" (!!) kommer bli super kul! Här i USA är ju Halloween en mycket större sak och man firar den mer än vad man gör i Sverige, vilket jag tycker är synd då jag älskar Halloween! Troligtvis kommer jag och den yngsta dottern gå "Trick or Treat" *överexalterad* hehe! Jag kommer se ut något liknande det här; (förhoppningsvis)

 ~ Bild från Närcon Vinter 2013 ~

Annars har jag inte gjort något som är direkt värt att skriva om. Har jobbat på! Dock har jag försökt att fixa ett "Social security number" under veckan, men har "failat" gång på gång.. Ska dit igen på måndag och då blir det den FJÄRDE gången jag besöker stället. Första misstog vi oss med öppningstider, andra gången så var jag tvungen att ha med mitt riktiga pass, tredje gången så hade jag med mig samma saker (+ passet) men nää, då hade jag tydligen fel papper med mig då de heller inte fick vara kopior. Något han inte nämnde gången därpå.. Så blev lite smått irriterad, får helt enkelt hoppas att jag får det fixat på måndag!

Sushi!

Känner att jag haft en någorlunda produktiv dag, va ute en sväng och tankade samt köpte lite lunch, sushi om nom nom! Pratade även en sväng med Malin på Skype wihoo! Snart är det dags att börja jobba igen ~
 
 
Cookies ~

Yay ~

Nyligen hemkommen från Au Pair mötet, det gick väldigt bra (phew!) De andra Au pairern va trevliga och glada men eftersom jag är blyg så vågade jag inte prata så jättemycket, men jag gjorde mitt bästa! Det verkar även som att det är en tjej som bor riktigt nära mig, ca 5-10 min bort, woho! Hoppas vi får en bra kontakt :3 pratade lite med en utav tjejerna jag haft kontakt med, tyvärr har hon väldigt mycket att göra så hon svarade väldigt segt på de mail jag skrev, den andra Au pairen jag skrivit med dök aldrig upp tyvärr! Nu är jag pömsig så dags att sova!
Sov gott!

 

Min fina familj <3

Au pair Möte

Om ca 40 minuter så ska jag börja rulla mot mitt första Au-pair möte, är inte så nervös just nu, men det kommer väl! Tror att det kommer gå bra, vet att det kommer komma två st, förutom mig, som är nya! Och jag tycker som sagt om min LCC så jag tror att det kommer bli riktigt trevligt!
Wish me the best of luck ~
 
 

Jag mår superdupermega bra!

Ville bara låta världen veta! Trots min huvudvärk, hmm. Iaf, imorgon är första skoldagen, så då kan man väl säga att mitt jobb börjar på "allvar" hehe. Måste upp någorlunda tidigt, vilket inte är några problem för mig, då jag vissa dagar i gymnasiet var tvungen att gå upp klockan 5.00 på morgonen, så detta kommer bli en barnlek!
Godnatt allesammans!
 
Saknar dessa fjantar ~
 

Brev ~

Jag hade ju som sagt fått ett gulligt brev i förrgår, det var från min underbara Ida! :D blev glatt överraskad när jag fick det. Det känns på något sätt mycket mer personligt och fint om man får ett brev än om man bara mejlar. Måste bara hitta brevpapper så jag kan svara på det, hehe! Tack Ida <3 <3 
 
Förra helgen va jag ju som sagt iväg, jag besökte Jersey Shore kan man väl säga. Det va jättemysigt och skojsigt! Gick längs strandpromenaden och besökte ett stort nöjesfält. Det fanns även en massa olika små butiker där, i en utav dem hittade jag ponys, waah! Blev överlycklig, men priset va onödigt dyrt så köpte tyvärr ingen. Det är fortfarande sjukt varmt ute  också så jag badade lite i havet och solade (tror jag fick lite färg iaf hehe!) Verkar som att hösten börjar dra in i Sverige, medan det är varmare här än den svenska sommaren, väldigt ovant för mig! 
 
 
 
 
 

Tjött Fjant

Blev tyvärr inget inlägg under kvällen! Fastnade vid tv:n, Indiana Jones va på och det ville jag inte missa! I mitten utav filmen va jag så trött att jag nästan somnade i soffan haha, så det blev sängen med en gång.

Idag ska jag iväg så kanske blir ett inlägg när jag väl kommer hem, kan tillägga att jag blev riktigt glad igår då jag fick ett sött brev från en söt person ;D mer om detta ikväll!

~ Kramis ~

Jessica AuPair Fjant

Min blogg om mitt AuPair-år i USA!

RSS 2.0